Contact
  1. 5044-Verpleegafdeling Neurochirurgie

U bent opgenomen op de verpleegafdeling van afdeling Neurochirurgie. Deze informatie is voor u en uw naasten een aanvulling op de algemene informatie in de folder Opname in Isala. Wij wensen u een voorspoedig herstel en een goed verblijf toe.

Op de verpleegafdeling Neurochirurgie verplegen wij mensen die een neurochirurgische operatie (operatie binnen de schedel of aan de wervelkolom en het zenuwstelsel) ondergaan. De afdeling heeft een sterk regionaal karakter. Patiënten vanuit Oost-Nederland komen naar Isala om hier geopereerd te worden.

Opnamedatum en opnametijd

U ontvangt informatie over de opnamedatum en opnametijd. Het kan zijn dat u al vroeg op de dag wordt opgenomen op de verpleegafdeling, terwijl u in de namiddag wordt geopereerd. De exacte operatietijd is niet altijd bekend van tevoren. Dat heeft te maken met de achterliggende processen op de operatiekamers. Het kan namelijk zijn dat een operatie niet doorgaat en daardoor een volgende operatie vervroegd wordt. Ook kan de operatie die voor u gepland is, sneller klaar zijn dan verwacht. Om deze redenen is het belangrijk om op tijd op de verpleegafdeling te zijn.

Wanneer wij u bellen voor de opname, kan de medewerker u een tijd van operatie meegeven. Dit is een indicatietijd en niet leidend. Op de dag van de opname houdt de verpleegafdeling u op de hoogte van de geschatte operatietijd. Wij hopen hiervoor op uw begrip.

Verpleegkundige zorg

Tijdens uw verblijf heeft u het meeste contact met de verpleegkundigen. Een vast team van verpleegkundigen is verantwoordelijk voor de totale zorg. In dit team zijn ook leerling-verpleegkundigen en stagiaires werkzaam. 

Op de afdeling wordt gewerkt met het systeem van patiëntentoewijzing. Wij streven ernaar dat u één of meerdere dagen door dezelfde verpleegkundige wordt verzorgd. Deze verpleegkundige is uw aanspreekpunt en u kunt bij hem of haar terecht met uw vragen.

Medische zorg 

De verpleegkundige kan voor u nagaan op welke dagen uw medisch specialist op de afdeling komt. Buiten kantoortijden heeft altijd één neurochirurg dienst en neemt waar voor de andere neurochirurgen. Als u of uw familie prijs stelt op een persoonlijk gesprek met uw behandelend specialist, dan kunt u daarvoor een afspraak maken via de secretaresse van de neurochirurg.

Overige afdelingsmedewerkers

Naast verpleegkundigen en hun operationeel leidinggevende werken op de afdeling ook een physician assistent, afdelingssecretaresse, service-assistenten en facilitair assistenten.

Praktische informatie

Bezoek

De bezoektijden staan vermeld in de folder Opname in Isala en op het visitekaartje van onze afdeling dat uw contactpersoon krijgt uitgereikt. Bezoek is van harte welkom, maar kan ook vermoeiend zijn voor u en uw kamergenoten. Het kan zelfs het herstel vertragen. Daarom mag u niet meer dan twee personen tegelijk ontvangen.

Televisie, telefoon en internet

Op onze afdeling is het toegestaan gebruik te maken van een mobiele telefoon. Probeer te voorkomen dat u anderen overlast bezorgt met veel of luidruchtig bellen en zet alstublieft ’s nachts uw telefoon uit.

U kunt gebruik maken van de televisie die boven uw bed hangt. Op het nachtkastje vindt u de koptelefoon en achter uw bed hangt een afstandsbediening.

Tijdens uw verblijf kunt u kosteloos gebruikmaken van draadloos internet. Na het activeren van draadloos internet op uw laptop, kunt u via de browser verbinding maken met het Isala-internet. Vervolgens leest u op het scherm de gebruikersvoorwaarden.

Contactpersoon

Bij het opnamegesprek worden een eerste en een tweede contactpersoon genoteerd in het dossier van de patiënt. In verband met de privacy van de patiënt mag alleen aan het eerste contactpersoon (telefonische) informatie gegeven worden. De tweede contactpersoon wordt uitsluitend genoteerd als vanuit het ziekenhuis dringend contact met naasten van de patiënt noodzakelijk is.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met:

Zwolle

Verpleegafdeling Neurochirurgie
088 624 12 50 (ook buiten werkdagen bereikbaar)
De verpleegkundige kan u zo nodig doorschakelen met de neurochirurg.

Fysiotherapie
088 624 23 05 (bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Meer informatie over neurochirurgie kunt u ook nalezen op de website van het Neurochirurgisch centrum Zwolle.

Wij wensen u een goede opname en een voorspoedig herstel toe!

Laatst gewijzigd 29 maart 2023 / 5044