Contact

Neurochirurgie

  1. Neurochirurgie
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

De afdeling Neurochirurgie van Isala is onderverdeeld in een polikliniek en een verpleegafdeling. De meeste patiënten komen bij ons binnen op verwijzing van een neuroloog.

Binnen de Neurochirurgie houden wij ons bezig met aandoeningen aan het centrale en perifere zenuwstelsel die chirurgisch behandeld kunnen worden. Lees meer over de afdeling.​

contact

Contact met Neurochirurgie

Voor een afspraak op de afdeling Neurochirurgie heeft u een verwijzing van uw neuroloog nodig.

Contact en locaties

Door ingewikkelde zorg te concentreren, kun je betere zorg bieden

Isala heeft als neurochirurgisch centrum een regiofunctie bij de behandeling van neuro-oncologische patiënten. Sinds maart 2016 maakt de neuro-oncologie deel uit van Neuro-oncologie Noord Oost Nederland (NONON). Dat betekent dat alle patiënten met een hersentumor, van Isala en Gelre ziekenhuizen Apeldoorn en Zutphen, besproken worden in één Multi Disciplinair Overleg (MDO).

Lees verder

'Ik opereer geen foto'

Gelukkig komt de diagnose hersentumor niet vaak voor. Gemiddeld horen 1.000 tot 1.200 mensen per jaar deze slechte boodschap van hun arts. In Nederland zijn dertien centra waar patiënten geopereerd kunnen worden, waaronder Isala. Neurochirurg Tom Aalders: ‘En wij doen zeker niet onder voor academische centra.’

Lees verder

Meer informatie

Folders

Ervaringen

'Ergens tussen domme pech en dikke mazzel'

Bert Jansen (Doetinchem, 1966) woont met zijn vriendin en hun twee dochters (8) in Meppel. Anderhalf jaar geleden werd een agressieve tumor in zijn hoofd ontdekt. Hij is journalist/copywriter. Voor Isala schreef hij een blog over zijn ziekte, de onzekerheid en de impact.

Lees meer
Bert Jansen

Onze keurmerken