Contact

Hersentumor

  1. Hersentumor
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Ernstige klachten

Een hersentumor is een tumor in het hoofd. Elk jaar wordt in Nederland bij circa 1000 - 1200 mensen een hersentumor vastgesteld. Hersentumoren komen bij mannen en vrouwen ongeveer even vaak voor. Een tumor kan goedaardig of kwaadaardig zijn. In bijna het hele lichaam kunnen tumoren schade aanrichten. Bij tumoren in het hoofd is het vaak niet van groot belang of het om een goedaardig- of een kwaadaardige tumor gaat; beide kunnen ernstige klachten geven.

Diagnose en behandeling

Nadat de voorlopige diagnose is gesteld, kunnen wij de juiste behandeling bepalen. De behandeling wordt bepaald door de aard en plaats van de hersentumor, maar ook de leeftijd en de algehele conditie van de patiënt spelen een rol.

Samenwerking met Gelre Ziekenhuizen

Isala werkt samen met Gelre Ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen voor de behandeling van neurologische oncologie. Dit betekent dat patiënten uit deze drie ziekenhuizen worden besproken in een overleg waar alle betrokken specialismen aansluiten. U krijgt zo meteen een second opinion en de artsen houden elkaar scherp.
‘Door ingewikkelde zorg te concentreren, kun je betere zorg bieden', aldus neuroloog Paul Bienfait van Gelre ziekenhuizen Apeldoorn.

Vast aanspreekpunt

Binnen ieder specialisme in Isala Oncologisch centrum werken regieverpleegkundigen. Hij of zij houdt spreekuur om uw vragen te beantwoorden en de effecten van de behandeling te controleren. Zij spreekt uw taal én de taal van de artsen en denkt met u mee. Zo heeft u tijdens uw zorgtraject één aanspreekpunt.