Contact
  1. 7317-Beroerte (PID): H2 Opname in het ziekenhuis

Patiënten Informatie Dossier

Als u binnenkomt op de Spoedeisende hulp vinden er een aantal onderzoeken plaats om te kijken wat de oorzaak is van uw klachten.

Onderzoek

De meest voorkomende onderzoeken zijn:

  • Lichamelijk onderzoek

    De neuroloog of arts-assistent doet bij binnenkomst op de SEH lichamelijk onderzoek om uw lichaamsfuncties te controleren.

  • Bloedonderzoek

    De arts bepaalt welk bloedonderzoek bij u nodig is.

  • Hartfilmpje/ECG

    Een hartfilmpje of ECG (elektrocardiogram) is een onderzoek dat kijkt naar de functie van het hart, met name het ritme.

  • CT-scan

    Een computertomografie (CT-scan) van uw hoofd. De CT-scan werkt door middel van röntgenstralen. Dit onderzoek wordt vooral gedaan om uit te zoeken of u een hersenbloeding of een herseninfarct heeft gehad.

  • CT-angio

    Een CT-angio is een CT-scan van de bloedvaten (angio). Omdat dit onderzoek met spoed plaatsvindt, is een voorbereiding niet noodzakelijk. Voor het onderzoek wordt er gevraagd of u overgevoelig bent voor contrastmiddelen. Tijdens het onderzoek krijgt u via een infuusnaaldje in uw arm, jodiumhoudend contrastmiddel ingespoten. Door dit contrastmiddel worden uw bloedvaten op de scan zichtbaar. Het onderzoek duurt ongeveer twintig minuten. Dit onderzoek is bedoeld om te zien of u in aanmerking komt voor een endovasculaire behandeling van het herseninfarct. Deze behandeling kan alleen binnen een aantal uren na het ontstaan van de klachten worden verricht. Verder kan de CT-angio gebruikt worden om te zien of de slagader in uw hals te nauw is. Dit kan een oorzaak zijn van een herseninfarct.

Overige onderzoeken

Afhankelijk van uw klachten kunnen er nog andere onderzoeken nodig zijn. Als dit zo is, bespreekt de arts dit met u.

Laatst gewijzigd 30 november 2021 / 7317 / P