Contact
 1. 8677 Na een sinustrombose (Zorg dichtbij)

U heeft kortgeleden een sinustrombose gehad. U bent daarom onder behandeling bij de afdeling Neurologie van Isala. Met u is besproken dat u gebruik kunt maken van Zorg dichtbij. Hiervoor gebruikt u de Thuismeten app. In deze folder leest u meer over wat Zorg dichtbij is en hoe de Thuismeten app werkt.

Wat is Zorg dichtbij?

De Thuismeten app is een app die u ondersteunt tijdens de eerste 6 maanden na uw ontslag uit het ziekenhuis. Met deze app kan uw behandelaar u op afstand begeleiden. U hoeft hiervoor niet naar het ziekenhuis. U kunt gewoon vanuit huis of elders contact houden met uw zorgverlener.

In de Thuismeten app vindt u informatie die u kan helpen bij vragen die thuis ontstaan. Maar u kunt ook gegevens met ons delen, zodat wij u gericht kunnen helpen op afstand. U kunt dus op een eenvoudige en veilige manier informatie delen met uw zorgverlener en andersom.

Waarom Zorg dichtbij?

Met de Thuismeten app stuurt u gegevens over uw gezondheid aan ons door. Wij kunnen u dan gericht informatie of hulp geven. U krijgt daardoor zelf meer inzicht in uw gezondheid. Dat helpt bij uw dagelijks functioneren en verbetert uw kwaliteit van leven en welzijn.

In de app vindt u informatie in de vorm van tekst en filmpjes. De informatie gaat over bijvoorbeeld het ziektebeeld, oorzaken en risicofactoren. Maar u kunt ook adviezen vinden over leefstijl en het omgaan met onzichtbare gevolgen. Zoals vermoeidheid, emotionele -of gedragsveranderingen en overprikkeling.

De Thuismeten app helpt dus bij het aanbieden van zorg die zoveel mogelijk past bij uw persoonlijke wensen en behoeften. Wij vinden het belangrijk dat u zelf kunt beslissen over welke zorg het beste bij u past.

In de eerste 6 maanden na uw sinustrombose kunt u gebruik maken van de Thuismeten app
In deze periode begeleidt de verpleegkundige van het Medisch Coördinatie Bureau u. Naast de begeleiding via de app heeft u ook afspraken op onze polikliniek.

Hoe installeert u de Thuismeten app?

Uw zorgverlener meldt u aan voor Zorg dichtbij. Om gebruik te kunnen maken van de Thuismeten app, heeft u een smartphone of tablet nodig. U moet de Thuismeten app van het bedrijf Luscii downloaden op uw smartphone of tablet. Hieronder staat stap voor stap hoe u dat doet.

 • U ontvangt een e-mail van Luscii over de Thuismeten app op het e-mailadres dat u heeft doorgegeven. U kunt de Thuismeten app dan installeren. Belangrijk is dat u deze mail in het ziekenhuis kunt lezen zodat we u in het ziekenhuis uitleg kunnen geven over de Thuismeten app.
 • Als u de mail niet direct ziet, kijk dan bij de spam of ongewenst e-mail.
 • U downloadt de Thuismeten app op uw telefoon of tablet via de App Store of via de Play Store.
 • Om de registratie te voltooien, ontvangt u per mail een controle code. Vul deze code binnen 15 minuten in, anders verloopt de code en moet u zich opnieuw registreren.
 • Heeft u problemen met het installeren van de Thuismeten app? Maak dan gebruik van de helpdesk van Luscii. U kunt bellen met (085) 13 05 851 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag 8.30 uur tot 17.00 uur) of mail naar: support@luscii.com. Of ga naar de online hulppagina www.luscii.com/hulp.

Hoe werkt de Thuismeten app?

Heeft u de Thuismeten app geïnstalleerd? Bekijk dan de video 'Hoe werkt Thuismeten' van Luscii. Hierin leggen we uit hoe de Thuismeten app werkt. In de app staat allerlei informatie over een sinustrombose. Ook vult u regelmatig enkele korte vragen in, waarin wij vragen hoe het met u gaat.

Hieronder leest u hoe dit werkt:

Acties

Vandaag

Op deze plek vindt u de metingen die u die dag moet doen. Dit zijn bijvoorbeeld de vragen die u moet invullen.

 • Achter iedere actie staat een blauwe knop.
 • Heeft u al een actie ingestuurd? De startknop verandert van blauw naar grijs.
 • U ontvangt van ons een e-mail en een melding in de app als u die dag een meting moet doen. Vindt u de e-mail overbodig? U kunt dit wijzigen in uw instellingen.
 • Het is altijd mogelijk een extra meting te doen. Klik hiervoor op de grijze knop naast de meetwaarde. Zo kunt u een extra meting doen.

Zelfzorg

Hier vindt u informatie over hoe u kunt omgaan met de gevolgen van een sinustrombose::

 • informatie over de signalen van een sinustrombose
 • informatie over de behandeling van een sinustrombose
 • tips voor het omgaan met de gevolgen van een sinustrombose
 • tips voor een gezonde(re) leefstijl
 • tips voor het omgaan met vermoeidheid

Berichten

Soms willen uw zorgverleners contact met u. Voor aanvullende vragen bijvoorbeeld of een extra vragenlijst. Vaak nemen ze contact op via beeldbellen of telefonisch. Maar ze kunnen u ook een bericht sturen. Dat bericht ziet u dan onder ‘berichten’. Als u een vraag voor ons heeft, kunt u deze ook via ‘Berichten’ naar ons sturen. Uw zorgverlener belt u dan terug.

Metingen

Wij vragen u regelmatig om enkele korte vragen in te vullen via de app. Bijvoorbeeld over hoe het gaat met uw vermoeidheid. Of hoe het gaat met het leren omgaan met de gevolgen van een sinustrombose. Uw antwoorden gebruiken wij om u verder te helpen. Soms krijgt u bijvoorbeeld een tip om iets te lezen in de app. Uw zorgverleners in het ziekenhuis kunnen uw metingen zien zodra u ze verstuurd heeft. Als zij merken dat het iets minder goed met u gaat, bellen zij met u.

Wat doet u bij (technische) problemen?

Heeft u problemen met de Thuismeten app?

Heeft u (technische) problemen met de Thuismeten app? Maak dan gebruik van de helpdesk van Luscii. U kunt bellen met (085) 13 05 851 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag 8.30 uur tot 17.00 uur) of mail naar: support@luscii.com. Of ga naar de online hulppagina www.luscii.com/hulp.

Heeft u problemen met de tablet of smartphone?

Heeft u problemen met uw eigen apparaat (iPad, tablet, smartphone) en u kunt geen meting invullen? Laat ons dan weten dat u geen vragenlijst of metingen kunt invullen. Dan kunt u contact opnemen met het Medisch Coördinatie Bureau via telefoonnummer 088 624 70 31 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag 8.30 - 16.30 uur).

Contact

Heeft u vragen? Bel dan met het:

Medisch Coördinatie Bureau

088 624 70 31

Laatst gewijzigd 31 januari 2024 / 8677