Contact

Herseninfarct

  1. Herseninfarct

Te weinig zuurstof in de hersenen

Bij een herseninfarct wordt plotseling een bloedvat in de hersenen afgesloten. Een deel van de hersenen krijgt dan te weinig zuurstof. Hierdoor ontstaan uitvalsverschijnselen. Hersenen hebben zuurstof nodig om hun werk te kunnen doen. Zuurstof wordt via het bloed vervoerd. Als een bloedprop een bloedvat in de hersenen afsluit, beschadigt het weefsel achter deze verstopping. Een herseninfarct ontstaat plotseling. Het is een ernstige situatie die om direct ingrijpen vraagt.

Signalen

Signalen van een herseninfarct zijn een scheven mond, verwarde spraak en een lamme arm.

Behandelteam staat 24/7 klaar

Isala is één van de zestien centra waar 24 uur per dag en zeven dagen per week een team van interventieradiologen en laboranten klaarstaan voor het uitvoeren van een trombectomie. Dit is een behandeling die mogelijk succesvol kan zijn als een infuus met bloedverdunnende middelen niet voldoende werkt. Bij een trombectomie verwijdert de interventieradioloog het stolsel uit de slagader in de hersenen.

Specialisme en centra

Beweeg wel, voor een spoedig herstel

Het is altijd belangrijk om goed voor uzelf te zorgen. Wordt u binnenkort opgenomen bij Isala? Dan kan extra bewegen uw lichaam nog meer versterken, zodat u sneller herstelt van uw operatie. Want, een goed begin is het halve werk!