Contact

Neuroverpleegkundige

  1. Neuroverpleegkundige

De neuroverpleegkundige verleent zorg aan patiënten met neurologische aandoeningen. De patiënten hebben hun eigen problematiek en specifieke zorgvragen. Het kan gaan om een multisysteemontregeling die acute zorg vraagt of die een chronisch en neuropalliatief beloop heeft. Ook kan neurorevalidatie noodzakelijk zijn. Elke situatie vereist technisch kwalitatief hoogstaande zorg, ondersteuning en begeleiding bij zelfmanagement en zorg voor kwaliteit van leven. De vervolgopleiding neurologieverpleegkunde besteedt aandacht aan de hele zorgketen van de neurologische patiënt.

Een belangrijk deel van het leren vindt plaats op de werkplek. Dit leren is opgedeeld in thema's die belangrijk zijn voor het vak. Binnen ieder thema zijn leerdoelen, kenmerkende beroepssituaties en toetsen beschreven. Je maakt zelf een plan hoe je hieraan gaat werken.

Duur van de opleiding

De opleiding tot neuroverpleegkundige duurt  ongeveer 12 maanden.

Toelatingseisen

Je kunt de opleiding volgen als je in het bezit bent van een BIG-registratie als verpleegkundige.

Opleiding

Naast de praktische opleiding in Isala, volg je het theoretische deel van de opleiding bij de UMCU Academie,  het opleidingsinstituut van het UMC Utrecht. Lees meer over het theoretische deel van de opleiding onderaan deze pagina. 

Accreditatie

De opleiding is landelijk erkend door het College Zorg Opleidingen (CZO). Nadat je bent geslaagd voor het eindexamen ontvang je het diploma neuroverpleegkundige.

Sollicitatie

Op het moment dat er opleidingsplaatsen beschikbaar zijn, staan de vacatures op www.isalawerkt.nl.

contact

Contact met de Isala Academie

Wil je meer informatie? De medewerkers van de Isala Academie staan je graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer 088 624 62 20, of stuur een mail via zorgopleidingen@isala-academie.nl.

Contact en locatie