Contact
  1. Diagnostiek en behandeling slaapstoornissen Isala Slaapcentrum in Meppel en Steenwijk uitgebreid
Coronavirus (COVID-19) Hier vindt u belangrijke informatie over uw afspraak, onderzoek of behandeling.

Het Isala Slaapcentrum is een multifunctioneel behandelcentrum voor mensen met slaapstoornissen. Het slaapcentrum diagnosticeert en behandelt de meest voorkomende slaapstoornissen en verwijst indien nodig door naar de juiste specialist. Het slaapcentrum heeft locaties in Zwolle, Meppel en Steenwijk. Op deze laatste twee locaties zijn de mogelijkheden voor behandeling en diagnostiek uitgebreid.

De problemen van een slaapstoornis beperken zich meestal niet tot de slaap. Vermoeidheid en slaperigheid overdag, concentratieproblemen, vergeetachtigheid en verhoogde prikkelbaarheid zijn vaak de eerste symptomen van slaapproblemen. ‘Ongeveer een derde van de volwassenen ondervindt problemen met de slaap. Toch gaat maar een klein deel van hen naar de huisarts. ‘Mensen zijn gewend geraakt aan de klachten of weten niet waar ze met hun slaapproblemen terecht kunnen’, aldus PA (physician assistant) Emiel Hofhuis van Isala Slaapcentrum.

Erken slaapproblemen

‘Slaapproblemen zijn vervelend en kunnen op lange termijn diverse gezondheidsproblemen opleveren. Steeds meer mensen hebben een slaapstoornis. Dit heeft onder andere te maken met de veranderde leefwijze. Ook wordt soms het belang van goede slaap onderschat.’

Brede kennis

Het Isala Slaapcentrum beschikt over expertise van allerlei verschillende slaapstoornissen. ‘Ongeacht de verdenking van het type slaapstoornis, kan een patiënt doorverwezen worden. Wij onderzoeken welke slaapstoornis er is en hoe dit kan worden behandeld’, aldus Emiel. ‘Patiënten krijgen hiervoor vaak eerst een slaaponderzoek. Dit kan meestal gewoon thuis. Afhankelijk van de bevindingen, kunnen wij patiënten verwijzen naar de juiste specialist of een behandeling starten. Het multidisciplinaire team van het Slaapcentrum bestaat uit KNO-artsen, neurologen, longartsen, mond-, kaak- en aangezichtschirurgen, klinisch psychologen en slaapoefentherapeuten. Tevens werken we nauw samen met de tandartsen in de regio, derdelijns centrum SEIN en de obesitaspoli Zwolle.’

Specialist in witte jas Emiel Hofhuis, physician assistant Isala Slaapcentrum

Verwijzen

Heeft u patiënten met slaapgerelateerde problematiek? Bijvoorbeeld verdenking van OSAS, insomnie, onrustige benen of parasomnie. Verwijst u hen dan via ZorgDomein Longziekten, snurkklachten/slaapapneu (OSAS).

Meer informatie

Wilt u meer informatie of overleg met één van onze zorgprofessionals? Dan kunt u contact opnemen met Isala Slaapcentrum: (038) 424 42 17 (bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur).