Contact

Slaapcentrum

  1. Slaapcentrum

Het Isala Slaapcentrum is een behandelcentrum voor mensen met slaapstoornissen. Medisch gezien spreken we pas van een slaapstoornis als iemand langdurig slecht slaapt en zich overdag moe, prikkelbaar of slaperig voelt.

Het multidisciplinaire team van het Slaapcentrum bestaat uit KNO-artsen, neurologen, longartsen, mond-, kaak- en aangezichtschirurgen en medisch psychologen. Deze specialisten werken samen om mensen met slaapstoornissen optimaal te behandelen en te begeleiden. Elk specialisme benadert uw slaapprobleem vanuit zijn of haar eigen perspectief.
Afhankelijk van uw situatie krijgt u een afspraak bij één van deze specialismen. Lees meer over het centrum.​

contact

Neem contact op met het Slaapcentrum

Voor een afspraak bij het Isala Slaapcentrum heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts. Voorafgaand aan uw eerste afspraak in ons slaapcentrum, vindt er een slaaponderzoek plaats. Dat kan thuis plaatsvinden of in het ziekenhuis.

Contact en locaties

Trek bij slaapproblemen op tijd aan de bel

‘Wanneer slaapproblemen je functioneren overdag beïnvloeden, is het tijd om aan de bel te trekken’, aldus Emiel Hofhuis van Isala Slaapcentrum. ‘Voor een kortdurend slaapprobleem kunt u prima bij de huisarts terecht. Bij langdurige slaapproblemen kan Isala Slaapcentrum in veel gevallen iets voor iemand betekenen.’

Lees meer

Slaaponderzoek met de WatchPAT, gewoon in uw eigen bed

Voordat uw arts kan bepalen of u een slaapstoornis heeft, doen we eerst een slaaponderzoek. We meten uw slaap terwijl u gewoon thuis, in uw eigen bed slaapt. Dit doen we met een WatchPAT. U krijgt de WatchPAT thuisgestuurd. Voordat u gaat slapen, plaatst u zelf de sensor op uw borst, de probe om uw vinger en doet u het horloge om. De WatchPAT doet de rest. 

Lees meer

Ervaringen

'Ik werd uitgerust wakker'

Marko Doeleman, manager bij Centric, sliep al jaren slecht. ‘Ik werd wakker van ieder geluidje, had veel verse lucht nodig in de slaapkamer en uiteindelijk sliep ik in mijn eentje op de logeerkamer. Alleen dan kon ik nog wat slapen. Het ging steeds slechter. Had watten in mijn hoofd en ik was niet meer scherp. Ik kon zo niet langer doorgaan en maakte een afspraak bij de huisarts.’

Lees meer
Marko Doeleman heeft slaapapneu en slaapt met een neusmasker

Onze keurmerken