Contact

Slaapcentrum

  1. Slaapcentrum
Punt Coronavirus (COVID-19) Hier vindt u belangrijke informatie over uw afspraak, onderzoek of behandeling.

Het Isala Slaapcentrum is een behandelcentrum voor mensen met slaapstoornissen. Medisch gezien spreken we pas van een slaapstoornis als iemand langdurig slecht slaapt en zich overdag moe, prikkelbaar of slaperig voelt.

Het multidisciplinaire team van het Slaapcentrum bestaat uit KNO-artsen, neurologen, longartsen en mond, - kaak en aangezichtschirurgen. Deze specialisten werken samen om mensen met slaapstoornissen optimaal te behandelen en te begeleiden. Lees meer over het centrum.​

contact

Neem contact op met het Slaapcentrum

Voor een afspraak bij het Isala Slaapcentrum heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts. Voorafgaand aan uw eerste afspraak in ons slaapcentrum, vindt er een slaaponderzoek plaats. Dat kan thuis plaatsvinden of in het ziekenhuis.

Contact en locaties

Slaapstoornis aanpakken

Verhoogde valneiging, vermoeidheid, prikkelbaarheid of concentratieproblemen. De problemen van een slaapstoornis beperken zich meestal niet tot de slaap. Ze kunnen ernstige gevolgen hebben voor het functioneren overdag. Ongeveer een derde van de volwassen ondervindt problemen met de slaap.

Lees verder

Adembenemend syndroom

's Nachts vaak een ademstilstand en overdag erg slaperig? Dan lijdt u mogelijk aan obstructief slaapapneusyndroom (OSAS). Bij het OSAS ontspannen de spieren tijdens de slaap zodanig dat de tong en zachte delen in de keel de ademhaling blokkeren. Dit gebeurt ’s nachts minimaal vijf keer per uur.

Lees verder

Ervaringen

'Ik word weer uitgerust wakker'

De heer Vesters (72) uit Wezep moest ’s nachts soms wel vijf keer naar het toilet. Vaak viel hij daarna pas laat in slaap en werd hij de volgende dag moe wakker. Sinds de diagnose slaapapneu slaapt hij met een slaapmasker (CPAP), hoeft hij maximaal twee keer in de nacht uit bed om te plassen en heeft hij overdag weer energie. 

 

Lees meer
Patiënt de heer Vesters uit Wezep