Contact

J.J. Varenbrink

  1. J.J. (Hans) Varenbrink
Foto van medewerker  J.J. (Hans)  Varenbrink

J.J. (Hans) Varenbrink

physician assistant


Hans Varenbrink (1964) is sinds 2016 werkzaam op de polikliniek Longgeneeskunde. Na ruim 10 jaar werkzaam te zijn geweest als klinisch fysiotherapeut en manueel therapeut in Isala, startte hij de opleiding tot physician assistant. Hij heeft gewerkt binnen het specialisme Neurochirurgie, waarna hij de overstap maakte naar de polikliniek Longgeneeskunde en het Isala Slaapcentrum.

In zijn functie als physician assistant ondersteunt hij longartsen door zelfstandig en structureel medische taken van de medisch specialist over te nemen. De physician assistant beschikt over brede medische kennis en vaardigheden. Ook het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek behoort tot het competentieprofiel.

Verder speelt Hans een belangrijke rol bij de ondersteuning van de medisch specialisten in het Isala Slaapcentrum. De afdeling Longgeneeskunde participeert samen met de specialismen Neurologie, Kaakchirurgie en Keel-, Neus- en Oorheelkunde in het Slaapcentrum. In het Slaapcentrum worden patiënten met verdenking van slaapproblemen gezien door een physician assistant en zo nodig een multidisciplinair team van specialisten. Binnen het Isala Slaapcentrum heeft de physician assistant een coördinerende rol bij het multidisciplinair overleg. Hij draagt zorg voor het bespreken van de diagnose en het behandelplan met de patiënt. Verder vervolgt hij de patiënt bij de behandeling en past hij de behandeling aan waar nodig.

 

Opleidingen

  • Academie Fysiotherapie (1987)
  • Masteropleiding Manuele therapie, Amersfoort (1994)
  • Master Physician Assistant, Groningen (2013)   

Aandachtsgebieden

  • Wervelkolom aandoeningen   
BIG-nummer: 19035243681