Contact

Over het centrum

  1. Over de afdeling

De behoefte aan slaap is afhankelijk van leeftijd en kent ook sterke individuele verschillen. Baby’s en kinderen slapen het langst en bejaarden hebben een minder grote behoefte aan slaap.

Iemand slaapt slecht als de duur van de slaap onvoldoende is of als de slaapfasen niet goed doorlopen worden. Iedereen kent perioden van slaaptekort maar soms worden deze problemen chronisch. Medisch gezien spreken we pas van een slaapstoornis als iemand langdurig slecht slaapt en zich overdag moe, prikkelbaar of slaperig voelt.

Slaapstoornissen die in ons slaapcentrum worden behandeld zijn:

  • snurken en slaapapneu
  • inslaap- en doorslaapstoornissen
  • onrustige/schoppende en schokkende benen

Voor een behandeling in ons slaapcentrum heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of andere medisch specialist.

Afspraak bij één van de specialismen van het Slaapcentrum

Het multidisciplinaire team van het Slaapcentrum bestaat uit KNO-artsen, neurologen, longartsen, mond-, kaak- en aangezichtschirurgen en medisch psychologen. Deze specialisten werken samen om mensen met slaapstoornissen optimaal te behandelen en te begeleiden. Elk specialisme benadert uw slaapprobleem vanuit zijn of haar eigen perspectief.
Afhankelijk van uw situatie krijgt u een afspraak bij één van deze specialismen. Zo nodig wordt er overlegd met, of wordt u doorverwezen naar één van de andere specialismen binnen het Slaapcentrum. Uw behandelaar kan zowel een medisch specialist zijn, als een physician assistant of een arts-assistent.

Opleidingscentrum

Wij zijn een opleidingscentrum voor artsen. Dat betekent dat in ons centrum, naast de vaste medewerkers, ook neurologen, kaakchirurgen, longartsen en KNO-artsen in opleiding en co-assistenten aanwezig zijn. Het kan zijn dat zij u op het spreekuur ontvangen, dat zij meekijken bij de behandeling of (delen van) de behandeling overnemen.

Ervaringen