Contact

Over het centrum

  1. Over de afdeling
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

De behoefte aan slaap is afhankelijk van leeftijd en kent ook sterke individuele verschillen. Baby’s en kinderen slapen het langst en bejaarden hebben een minder grote behoefte aan slaap.

Iemand slaapt slecht als de duur van de slaap onvoldoende is of als de slaapfasen niet goed doorlopen worden. Iedereen kent perioden van slaaptekort maar soms worden deze problemen chronisch. Medisch gezien spreken we pas van een slaapstoornis als iemand langdurig slecht slaapt en zich overdag moe, prikkelbaar of slaperig voelt.

Slaapstoornissen die in ons slaapcentrum worden behandeld zijn:

  • snurken en slaapapneu
  • inslaap- en doorslaapstoornissen
  • onrustige/schoppende en schokkende benen

Voor een behandeling in ons slaapcentrum heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of andere medisch specialist.

Voor uw klachten wordt u behandeld door specialisten uit het multidisciplinair team. De physician assistant uit het team is uw aanspreekpunt. Het team bestaat verder uit KNO-artsen, neurologen, longartsen en kaakchirurgen. Deze specialisten werken samen om mensen met slaapstoornissen optimaal te behandelen en te begeleiden. Alle specialisten zoeken vanuit hun eigen invalshoek naar oplossingen voor uw slaapproblemen.

Opleidingscentrum

Wij zijn een opleidingscentrum voor artsen. Dat betekent dat in ons centrum, naast de vaste medewerkers, ook neurologen, kaakchirurgen, longartsen en KNO-artsen in opleiding en co-assistenten aanwezig zijn. Het kan zijn dat zij u op het spreekuur ontvangen, dat zij meekijken bij de behandeling of (delen van) de behandeling overnemen