Contact
Kopbeeld

Meestgestelde vragen

  1. Meestgestelde vragen

Heeft u een vraag? Wellicht vindt u het antwoord al in deze lijst met meestgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, neemt u dan gerust contact op met het Slaapcentrum.

Verwijzing en vergoeding

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig voor Isala Slaapcentrum?
Ja, u heeft een verwijzing nodig.

Wachttijd

Hoe lang duurt het voordat ik terecht kan in het slaapcentrum?
De wachttijd voor het slaaponderzoek is ongeveer twee weken. Het eerste gesprek in ons slaapcentrum vindt een week daarna plaats. De resultaten van het slaaponderzoek worden namelijk ook besproken bij dat eerste gesprek.

Slaaponderzoek

Kan een slaaponderzoek ook in het weekend plaatsvinden?
Een slaaponderzoek vindt doorgaans thuis plaats. In uitzonderlijke gevallen vindt het onderzoek in het ziekenhuis plaats. Slaaponderzoeken die thuis plaatsvinden, kunnen ook op vrijdagavond ingepland worden, maar niet op zaterdag en zondag. Een slaaponderzoek in het ziekenhuis kan alleen op doordeweekse dagen.

Patiëntenverenigingen

Bestaat er een patiëntenvereniging voor mijn slaapprobleem?
De Apneuvereniging is erg actief en heeft ook een eigen website en magazine. Deze vereniging organiseert ook voorlichtingsavonden voor patiënten met slaapapneu. Iedere tweede maandag van de maand zijn vertegenwoordigders van de Apneuvereniging in het Slaapcentrum aanwezig om vragen te beantwoorden.

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.