Contact
Kopbeeld

Meestgestelde vragen

  1. Meestgestelde vragen
Coronavirus Isala neemt maatregelen tegen het coronavirus (COVID-19)

Heeft u een vraag? Wellicht vindt u het antwoord al in deze lijst met meestgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, neemt u dan gerust contact op met het Slaapcentrum.

Ja, u heeft een verwijzing nodig.

De wachttijd voor het slaaponderzoek is ongeveer twee weken. Het eerste gesprek in het slaapcentrum vindt een week daarna plaats. De resultaten van het slaaponderzoek worden met u besproken in uw eerste gesprek.

Een slaaponderzoek vindt doorgaans thuis plaats. Voor het onderzoek brengt de longfunctieanalist of medisch assistent in Isala Slaapcentrum de meetinstrumenten aan. Daarmee gaat u 's avonds in uw eigen omgeving slapen. In sommige gevallen vindt het onderzoek in het ziekenhuis plaats.

 

 

Slaaponderzoeken die thuis plaatsvinden, kunnen ook op vrijdagavond ingepland worden. U krijgt de apparatuur dan vrijdag overdag aangemeten.

Op zaterdag en zondag voeren we geen onderzoeken uit. Ook een slaaponderzoek in het ziekenhuis kan alleen op een doordeweekse dag.

De Apneuvereniging is erg actief en heeft ook een eigen website en magazine. Deze vereniging organiseert ook voorlichtingsavonden voor patiënten met slaapapneu.

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.