Contact

Snurken

  1. Snurken

Vernauwing

Als u ademt, gaat de lucht via de neus, de keel en de luchtpijp naar uw longen. Aan het begin van de luchtpijp zitten de stembanden. Als er ergens tussen uw neusgaten en uw stembanden een vernauwing zit, kan de lucht niet gewoon naar de longen. Vooral als u inademt zorgt dit ervoor dat de lucht snel en wervelend door de vernauwing gaat. Dit geeft de snurkgeluiden.

De vernauwing kan veroorzaakt worden door uw tong. Vooral als u op uw rug ligt, glijdt de tong naar achteren en maakt zo de luchtweg nauwer. Maar ook verkoudheid, een allergie of poliepen kunnen de oorzaak zijn van snurken. Veel mensen snurken. Van de 100 vrouwen snurken er ongeveer 25, van de 100 mannen zelfs 25 tot 50. Van de mensen die snurken, heeft 10% ook slaapapneu: tijdens de slaap stopt de ademhaling dan even, vaak meerdere keren per nacht.

Isala Slaapcentrum

Voor alle slaapstoornissen kunt u terecht in het Isala Slaapcentrum. Medisch gezien spreken we pas van een slaapstoornis als iemand langdurig slecht slaapt en zich overdag moe, prikkelbaar of slaperig voelt. Het multidisciplinarie team van het Slaapcentrum bestaat uit KNO-artsen, neurologen, longartsen en mond, - kaak en aangezichtschirurgen. Deze specialisten werken samen om mensen met slaapstoornissen optimaal te behandelen en te begeleiden. Het slaapcentrum zit in een apart gebouw, vlak bij het hoofdgebouw in Zwolle.

Meer informatie