Contact

Slaapapneu

  1. Slaapapneu

Ademhalingsstoornis

Obstructief slaapapneu, ook wel OSA of (slaap)apneu genoemd, is een slaapgerelateerde ademhalingsstoornis waarbij uw stopt met ademen tijdens uw slaap. Dit komt doordat de spieren in de keel verslappen als u slaapt. De zwaartekracht zorgt er dan voor dat de tong naar achter zakt en de luchtweg blokkeert. Dit kan enkele keer tot honderden keren per nacht gebeuren.

Isala Slaapcentrum

Slaapapneu is een veel voorkomende slaapstoornis, die bij alle leeftijden kan voorkomen. Mensen met slaapapneu zijn ze overdag zeer slaperig of vermoeid. Mensen met slaapapneu worden behandeld door de specialisten van Isala Slaapcentrum. Het multidisciplinaire team van het Slaapcentrum bestaat uit KNO-artsen, neurologen, longartsen en mond, - kaak en aangezichtschirurgen. Deze specialisten werken samen om mensen met slaapstoornissen optimaal te behandelen en te begeleiden.

Slaaponderzoek in uw eigen bed

Wanneer een arts het vermoeden heeft dat u slaapapneu heeft, wordt er altijd een slaaponderzoek uitgevoerd. Hiervoor gebruikt Isala Slaapcentrum de WatchPAT. Deze meetapparatuur krijgt u per post opgestuurd (afhankelijk van de afstand van het ziekenhuis). Voordat u gaat slapen, plaatst u zelf de sensoren op uw lichaam en doet u het horloge om. U hoeft dus niet in het ziekenhuis te slapen of eerst naar het ziekenhuis te komen voor het plaatsen van de meetapparatuur op uw lichaam. Zo kunnen we laagdrempelig een slaaponderzoek bij u uitvoeren.

Meer informatie