Contact
  1. Huisarts houdt reumaspreekuur in Isala

Sinds kort is er een anderhalvelijns spreekuur Reumatologie op de polikliniek van Reumatologie in Isala Zwolle. Huisartsen kunnen hun patiënten verwijzen naar huisarts Marijke de Vries van huisartsenpraktijk Zuyderhart in Zwolle-Zuid.

Patiënt wordt ontvangen door reumatoloog en huisarts

Marijke de Vries (rechts) met reumatoloog Theo Zijlstra (links) op de poli Reumatologie.

Marijke is al twintig jaar huisarts in Zwolle en opgeleid tot kaderhuisarts bewegingsapparaat. ‘Naast de kaderopleiding heb ik anderhalf jaar op de afdeling Reumatologie van Isala gewerkt om mij te verdiepen in dit vakgebied.

Snel terecht

Een voordeel van dit (huisartsen-) spreekuur is dat de wachttijd kort is en omdat het huisartsenzorg betreft, gaat het niet van het eigen risico af. Na het consult kan ik de patiënt bijvoorbeeld een korte behandeling aanbieden zoals een injectie of een advies geven aan de eigen huisarts. Het is zeker niet de bedoeling om de zorg over te nemen. De afspraken vinden plaats op de polikliniek Reumatologie in Isala Zwolle.’

Eigen praktijk

Naast het reumatologie spreekuur doet Marijke ook een anderhalvelijns spreekuur in haar eigen praktijk samen met orthopeed Verheyen, in navolging van het anderhalvelijns spreekuur Orthopedie in Meppel.