Contact
  1. Kinderwens, zwangerschap en COVID19-vaccinatie

Wij begrijpen dat vrouwen (en partners), die een kinderwens hebben of zwanger zijn, vragen kunnen hebben over COVID19-vaccinaties. Wat adviseert het Isala Fertiliteitscentrum hierin?

Initiatiefnemer NVOG (Nederlandse Vereniging voor Obstetrie & Gynaecologie) heeft samen met onder andere het RIVM en Patiëntenfederatie Nederland, een advies uitgebracht voor vrouwen met een kinderwens of zwangerschap ten aanzien van COVID19-vaccinaties. Het gaat hierbij om de Pfizer en Moderna vaccinaties. Het Isala Fertiliteitscentrum volgt het advies van de NVOG.

Kort samengevat

  • Voor wat betreft mannen of vrouwen in de preconceptionele periode bij een kinderwens of vruchtbaarheidsbehandeling, ziet de werkgroep van de NVOG geen bezwaar tegen vaccinatie.
  • Voor zwangere vrouwen adviseert de NVOG alle zwangere vrouwen om zich te laten vaccineren. Bij voorkeur met een mRNA-vaccin. Dit kan op elk moment in de zwangerschap.

Wel of niet vaccineren?

Natuurlijk beslist u te allen tijde zelf of u een COVID-vaccinatie wilt nemen.

Maatregelen

Ongeacht de vaccinatiestatus blijven voor zwangere vrouwen net als voor iedereen, de reguliere voorzorgsmaatregelen onveranderd bestaan. Zoals handen wassen, afstand houden en het dragen van een mondkapje.

Meer informatie

Voor meer informatie lees het volledig advies van de NVOG of ga naar de website van het RIVM voor meer informatie over corona en vaccinaties in het algemeen.