Contact
  1. Komt u in aanmerking voor Flash Glucose Monitoring?

Zorginstituut Nederland maakte 12 december bekend dat Flash glucose monitoring (FGM) vergoed moet worden uit het basispakket voor mensen met diabetes. Bent u onder behandeling van Isala Diabetescentrum en wilt u ook in aanmerking komen? Lees onderstaand nieuwsbericht.

Free Style Libre op mobiele telefoon

Foto: Diabetesvereniging Nederland

Het Zorginstituut heeft vastgesteld dat FGM vergoed moet worden uit het basispakket voor mensen met diabetes type 1 en 2 met:

  • een intensief insulinetherapie;
  • die nu tenminste 4 keer per dag vingerprikken om hun bloedglucosewaarde te controleren.

De vergoeding van de FGM voor deze groep patiënten gaat, met terugwerkende kracht, in op 10 december 2019.

Heeft u interesse?

Wanneer u graag gebruik wilt maken van FGM, dan kunt u dit aangeven bij uw diabetesbehandelaar of uw diabetesverpleegkundige van Isala Diabetescentrum. Het behandelteam beoordeelt dan of u in aanmerking komt aan de hand van bovenstaande criteria. Om FGM op een goede manier te gebruiken zodat uw diabetesbehandeling verbetert, maakt uw diabetesbehandelaar een aantal afspraken met u.

  • U spreekt met uw diabetesbehandelaar een behandeldoel af.
  • U geeft uw diabetesbehandelaar inzicht in uw glucosewaarden. Hier leest u meer over in de folder Diasend Personal: Bloedglucosemeter en insulinepomp thuis uitlezen.
    (Let op: sinds 20 januari 2020 kunt u de FreeStyle Libre niet meer met Diasend uitlezen via de LibreLink app. U kunt  de FreeStyle Libre meter uitlezen naar Diasend via de USB-kabel.
  • U volgt een scholing om een FGM-systeem goed te kunnen plaatsen en gebruiken. Dit is een groepsscholing of een individuele scholing.

Voorlichtingsfilm FreeStyle Libre

Isala Diabetescentrum heeft onlangs ook een voorlichtingsfilm gemaakt over de FreeStyle Libre, een FGM-systeem. In deze film ziet u hoe u de scanner opstart, de juiste streefwaarden invoert en hoe u de sensor plaatst. Bekijk de voorlichtingsfilm

Onderzoek van Isala

De beslissing van Zorginstituut Nederland dat FGM vergoed moet worden uit het basispakket, is mede genomen dankzij een onderzoek van Isala. Meer weten? Lees dan het bericht Levenskwaliteit diabetespatiënt verbetert dankzij continu meten van glucose.

Contact?

Isala.nl/diabetescentrum