Contact
  1. 8255-FreeStyle Libre

​U heeft diabetes en komt in aanmerking voor een glucosesensor. Bekijk hier het filmpje met informatie over de FreeStyle Libre. 

U ziet hoe u de scanner opstart, de juiste streefwaarden invoert en hoe u de sensor plaatst. Deze sensor is zowel voor volwassenen als kinderen geschikt.

Screenshot voorlichtingsfilm FreeStyle Libre

Uw bloedglucosewaarden meten met uw telefoon

In dit filmpje wordt gebruik gemaakt van de scanner. U kunt uw bloedglucosewaarde ook aflezen met FreeStyle LibreLink app op uw telefoon. Met de app LibreLinkUp kunt u anderen, bijvoorbeeld een familielid, op afstand mee laten kijken naar uw bloedglucosewaarden.

Uw bloedglucosewaarden delen met uw verpleegkundige

U kunt uw bloedglucosewaarden ook uitlezen en delen met uw diabetesverpleegkundige via Diasend Personal. Als u zelf uw bloedglucose- en insulinewaarden uitleest, kan uw diabetesverpleegkundige u beter begeleiden. U stuurt de waarden dan voor uw afspraak naar de diabetesverpleegkundige toe. Zo kan al voor uw afspraak gekeken worden hoe het met de diabetes gaat en of er veranderingen nodig zijn in uw behandeling. Tijdens uw afspraak is er dan veel meer ruimte voor uw persoonlijke vragen. lees er meer over in de folder Diasend Personal: Bloedglucosemeter en insulinepomp thuis uitlezen.

Let op
Voorheen kon u uw bloedglucosewaarden delen met Diasend Personal door de LibreLink app de koppelen met Diasend. Sinds 20 januari 2020 kan dit niet meer. De FreeStyle Libre is alleen uit te lezen met de USB-kabel. 

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de locatie waar u onder behandeling bent. Voor medische spoedeisende zaken over uw diabetes zijn wij 24 uur per dag bereikbaar. Kijk voor de 24-uurs contactgegevens op de website.

Zwolle, Kampen of Heerde

Diabetescentrum
088 624 23 29 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Meppel, Steenwijk

Diabetescentrum
088 624 45 45 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 21 september 2023 / 8255