Contact
  1. 3274-Bezoek Retinacentrum
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Gespecialiseerde oogzorg, persoonlijk en vertrouwd

Uw ogen zijn uw poort naar de buitenwereld. Zij maken het mogelijk dat u alles wat u lief heeft, kunt zien. Als een aandoening aan het netvlies u treft, wilt u verzekerd zijn van de beste zorg om uw zicht zo lang mogelijk te behouden. De fusie tussen Isala en Isala Diaconessenhuis heeft het mogelijk gemaakt om dit unieke centrum voor gespecialiseerde oogzorg voor u te ontwikkelen. Uw behandeling zal plaatsvinden in Meppel. Wij ontvangen u daar graag!

Wat kunt u verwachten?

In Isala Meppel hebben wij een expertise centrum opgericht waar aandoeningen van het netvlies, zoals natte macula degeneratie, behandeld worden met intravitreale injecties met bijvoorbeeld Avastin of Eylea. Dit alles op een efficiënte manier met de beste faciliteiten. En dat merkt u vanaf het moment dat u binnenstapt in het Retinacentrum.

Persoonlijke zorg

Tijdens uw behandeling zal u geregeld naar het Retinacentrum moeten komen. Wij vinden het belangrijk dat u zich tijdens elk bezoek prettig voelt en doen er alles aan u zo comfortabel mogelijk onze zorg te bieden. Zo wordt u vanaf het begin tot het einde van uw bezoek begeleid door onze gastvrouwen of -heren en door de doktersassistenten. Daarnaast doen wij ons uiterste best om ervoor te zorgen dat u steeds door dezelfde oogarts behandeld wordt.

Gratis parkeren

Wij begrijpen dat het even wennen is om voortaan naar Meppel te moeten reizen voor uw behandeling. Daarom bieden wij u graag een gratis uitrijkaart aan als u met de auto komt. Deze kunt u ophalen bij het secretariaat van het Retinacentrum.

Met de taxi van deur tot deur

Wij hebben de taxicentrales ingelicht over ons centrum. Dit betekent voor u dat de taxichauffeur u afzet bij de hoofdingang van Isala Meppel en hij u vervolgens in contact brengt met een van onze gastvrouwen en -heren die u naar het Retinacentrum brengen. Zij begeleiden u ook weer terug en zorgen voor een taxi die u weer naar huis brengt. Zo hoeft u niet steeds een begeleider, familielid of vriend te vragen u naar Meppel te brengen.

Openbaar vervoer

Komt u met het openbaar vervoer? Vanaf NS-station Meppel neemt u de stadsbuslijn 1. U stapt uit bij de halte Diaconessenhuis/Reggersoord. Het is dan nog ongeveer drie minuten lopen.

Geen wachttijden

Als u door de oogarts in Isala wordt doorverwezen naar het Retinacentrum, kunt u snel bij ons terecht voor uw afspraak. Tijdens uw vervolgafspraken mag u een strakke planning van ons verwachten. Uw arts rekent op uw komst en behandelt u op de afgesproken tijd. Als u tijdens uw behandeling moet wachten – bijvoorbeeld om oogdruppels in te laten werken – staat onze wachtruimte met hoge comfortabele stoelen tot uw beschikking. U krijgt een kopje koffie of thee met iets lekkers, en u kunt gratis gebruik maken van ons Wifi netwerk.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de locatie waar u onder behandeling bent:

Meppel

Retinacentrum
088 624 30 40 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 16 februari 2022 / 3274