Contact
Kopbeeld

Oogheelkunde

  1. Oogheelkunde
Coronavirus Isala neemt maatregelen tegen het coronavirus (COVID-19)

Oogheelkunde is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met de behandeling van aandoeningen van het oog, de oogleden, oogkas en traanwegen. Die behandeling is vaak met medicijnen, maar soms ook door middel van laser of een operatie.

Aangezien in het oog ook aandoeningen van de rest van het lichaam tot uiting kunnen komen, ziet een oogarts veel patiënten van andere specialisten. Denkt u hierbij aan diabetespatiënten, patiënten met een hoge bloeddruk en patiënten met neurologische aandoeningen. Lees meer over de afdeling.​

contact
Neem contact op met Oogheelkunde

Voor een afspraak op de polikliniek Oogheelkunde is een verwijzing van uw huisarts, optometrist of medisch specialist nodig.

Contact en locaties

'Als je iets leuk vindt, krijg je er energie van'

Jitske-Annie van der Bent is sinds kort de eerste PA (Physician Assistant) bij Oogheelkunde. Nu ze afgestudeerd is, is het nog even kijken hoe ze het beste ingezet kan worden op de afdeling. Maar de oogartsen zijn blij met haar komst. Inmiddels is zelfs een tweede PA in opleiding aangenomen op de afdeling.

Lees meer
Oogarts Dirk Ponsioen en PA Jitske Annie van der Bent

Wat doet de orthoptist?

Volwassenen en kinderen met klachten over scheelzien, dubbelzien, hoofdpijn na inspanning van de ogen, en met leesproblemen kunnen terecht bij de orthoptist. In de folder leest u er alles over.

Lees meer
Meisje met bril
'Volgend jaar hoop ik gewoon mijn veertigste jaar op de trein te vieren'

Bijna moest meneer Horstman door centrale sereuze chorioretinopathie in zijn linkeroog zijn werk als machinist opgeven. Gelukkig kwam het zover niet. Sinds een paar maanden komt hij vanuit zijn woonplaats Heino voor zijn behandeling naar het Isala Retinacentrum in Meppel.

Lees meer
Patient staat bij heg (Meppel)

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.