Contact

Oogheelkunde

  1. Oogheelkunde

Oogheelkunde is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met de behandeling van aandoeningen van het oog, de oogleden, oogkas en traanwegen. Die behandeling is vaak met medicijnen, maar soms ook door middel van laser of een operatie.

Aangezien in het oog ook aandoeningen van de rest van het lichaam tot uiting kunnen komen, ziet een oogarts veel patiënten van andere specialisten. Denkt u hierbij aan diabetespatiënten, patiënten met een hoge bloeddruk en patiënten met neurologische aandoeningen. Lees meer over de afdeling.​

contact

Neem contact op met Oogheelkunde

Voor een afspraak op de polikliniek Oogheelkunde is een verwijzing van uw huisarts, optometrist of medisch specialist nodig.

Contact en locaties

Voorkom bijziendheid bij kinderen

Twintig minuten schermtijd, twintig seconden in de verte kijken en minimaal twee uur per dag buitenspelen. Dat is het belangrijkste advies dat orthoptist Annedien Bos ouders wil meegeven. ‘Wij noemen het ook wel de 20-20-2 regel. Wij zien steeds meer kinderen met bijziendheid op ons spreekuur. Deze regel helpt bij het voorkomen en het verslechteren van bijziendheid.’

Lees meer

Ervaringen

'Volgend jaar hoop ik gewoon mijn veertigste jaar op de trein te vieren'

Bijna moest meneer Horstman door centrale sereuze chorioretinopathie in zijn linkeroog zijn werk als machinist opgeven. Gelukkig kwam het zover niet. Sinds een paar maanden komt hij vanuit zijn woonplaats Heino voor zijn behandeling naar het Isala Retinacentrum in Meppel.

Lees meer
Patiënt staat bij een heg

Onze keurmerken