Contact
Kopbeeld

Oogheelkunde

  1. Oogheelkunde

Oogheelkunde is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met de behandeling van aandoeningen van het oog, de oogleden, oogkas en traanwegen. Die behandeling is vaak met medicijnen, maar soms ook door middel van laser of een operatie.

Aangezien in het oog ook aandoeningen van de rest van het lichaam tot uiting kunnen komen, ziet een oogarts veel patiënten van andere specialisten. Denkt u hierbij aan diabetespatiënten, patiënten met een hoge bloeddruk en patiënten met neurologische aandoeningen. Lees meer over de afdeling.​

contact
Neem contact op met Oogheelkunde

Voor een afspraak op de polikliniek Oogheelkunde is een verwijzing van uw huisarts, optometrist of medisch specialist nodig.

Contact en locaties

Isala voorbereid op de toekomst met nieuw Retinacentrum

De afgelopen jaren heeft Wim van Schaick, oogarts bij Isala, zich hard gemaakt voor het oprichten van het Retinacentrum. De vergrijzing, het sluiten van de polikliniek Oogheelkunde in het Ziekenhuis in Hoogeveen en de lange wachtlijsten bij omliggende ziekenhuizen zorgen voor een enorme toename van patiënten.

Lees verder

Centrum voor netvliesaandoeningen

Een hartelijke ontvangst, ruime wachtkamers, meerdere behandelkamers en de nieuwste apparatuur. Patiënten met aandoeningen aan het netvlies krijgen de beste zorg in het Retinacentrum in Isala Diaconessenhuis Meppel.

Lees verder
Dirk Ponsioen in spreekkamer
'Volgend jaar hoop ik gewoon mijn veertigste jaar op de trein te vieren'

Bijna moest meneer Horstman door centrale sereuze chorioretinopathie in zijn linkeroog zijn werk als machinist opgeven. Gelukkig kwam het zover niet. Sinds een paar maanden komt hij vanuit zijn woonplaats Heino voor zijn behandeling naar het Isala Retinacentrum in Meppel.

Lees meer
Patient staat bij heg (Meppel)

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.