Contact

Retinacentrum

  1. Retinacentrum
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Uw ogen zijn uw poort naar de buitenwereld. Zij maken het mogelijk dat u alles wat u lief heeft, kunt zien. Als een aandoening aan het netvlies u treft, wilt u verzekerd zijn van de beste zorg om uw zicht zo lang mogelijk te behouden.

Gespecialiseerde oogzorg, persoonlijk en vertrouwd

De fusie tussen Isala en Isala Diaconessenhuis heeft het mogelijk gemaakt om dit unieke centrum voor gespecialiseerde oogzorg voor u te ontwikkelen. Uw behandeling zal plaatsvinden in Meppel. Wij ontvangen u daar graag!

Wat kunt u verwachten?

Tegenover de polikliniek Oogheelkunde in Isala Diaconessenhuis in Meppel hebben wij een expertise centrum opgericht waar aandoeningen van het netvlies, zoals natte macula degeneratie, behandeld worden met intravitreale injecties met bijvoorbeeld Avastin of Eylea. Dit alles op een efficiënte manier met de beste faciliteiten. En dat merkt u vanaf het moment dat u binnenstapt in het Retinacentrum.

Persoonlijke zorg

Tijdens uw behandeling zal u geregeld naar het Retinacentrum moeten komen. Wij vinden het belangrijk dat u zich tijdens elk bezoek prettig voelt en doen er alles aan u zo comfortabel mogelijk onze zorg te bieden. Zo wordt u vanaf het begin tot het einde van uw bezoek begeleid door onze gastvrouwen of -heren en door de doktersassistenten. Daarnaast doen wij ons uiterste best om ervoor te zorgen dat u steeds door dezelfde oogarts behandeld wordt.

Geen wachttijden

Als u door de oogarts in Isala wordt doorverwezen naar het Retinacentrum, kunt u snel bij ons terecht voor uw afspraak. Tijdens uw vervolgafspraken mag u een strakke planning van ons verwachten. Uw arts rekent op uw komst en behandelt u op de afgesproken tijd. Als u tijdens uw behandeling moet wachten – bijvoorbeeld om oogdruppels in te laten werken – staat onze wachtruimte met hoge comfortabele stoelen tot uw beschikking. U krijgt een kopje koffie of thee met iets lekkers, en u kunt gratis gebruik maken van ons Wifi netwerk.

Gratis parkeren

Wij begrijpen dat het even wennen is om voortaan naar Meppel te moeten reizen voor uw behandeling. Daarom bieden wij u graag een gratis uitrijkaart aan als u met de auto komt. Deze kunt u ophalen bij het secretariaat van het Retinacentrum.

Met de taxi van deur tot deur

Wij hebben de taxicentrales ingelicht over ons centrum. Dit betekent voor u dat de taxichauffeur u afzet bij de hoofdingang van Isala Diaconessenhuis en hij u vervolgens in contact brengt met een van onze gastvrouwen en -heren die u naar het Retinacentrum brengen. Zij begeleiden u ook weer terug en zorgen voor een taxi die u weer naar huis brengt. Zo hoeft u niet steeds een begeleider, familielid of vriend te vragen u naar Meppel te brengen.

Openbaar vervoer

Komt u met het openbaar vervoer? Vanaf NS-station Meppel neemt u de stadsbuslijn 1. U stapt uit bij de halte Diaconessenhuis/Reggersoord. Het is dan nog ongeveer drie minuten lopen naar de hoofdingang van Isala Diaconessenhuis.

Contact

Het Retinacentrum vindt u tegenover de poli Oogheelkunde in Isala Diaconessenhuis in Meppel te vinden door route 22 te volgen. Wilt u liever begeleid worden naar ons centrum, dan staan onze gastvrouwen en -heren in de Centrale hal voor u klaar.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, dan kunt u ons op werkdagen bellen van 8.30 tot 17.00 uur via telefoonnummer (038) 424 30 40. Voor een afspraak op de polikliniek Oogheelkunde is een verwijzing van uw huisarts, optometrist of medisch specialist nodig.

Welkom in het Retinacentrum

Tegenover de polikliniek Oogheelkunde in Isala Diaconessenhuis in Meppel hebben wij een expertisecentrum opgericht waar aandoeningen van het netvlies behandeld worden. Dit alles op een efficiënte manier met de beste faciliteiten.

Met de taxi van deur tot deur

De taxichauffeur zet u af bij de hoofdgang van Isala Diaconessenhuis en brengt u vervolgens in contact met de gastvrouwen en- heren die u naar het Retinacentrum brengen.

Persoonlijke zorg

Wij vinden het belangrijk dat u zich tijdens elk bezoek prettig voelt en doen er alles aan u zo comfortabel mogelijk onze zorg te bieden. Zo wordt u vanaf het begin tot het einde van uw bezoek begeleid door onze gastvrouwen of -heren en door de doktersassistenten.

Gratis koffie met iets lekkers

Als u tijdens uw behandeling moet wachten – bijvoorbeeld om oogdruppels in te laten werken – staat onze wachtruimte met hoge comfortabele stoelen tot uw beschikking. U krijgt een kopje koffie of thee met iets lekkers, en u kunt gratis gebruik maken van ons Wifi netwerk.

Geen wachttijden

Als u door de oogarts in Isala wordt doorverwezen naar het Retinacentrum, kunt u snel bij ons terecht voor uw afspraak. Tijdens uw vervolgafspraken mag u een strakke planning van ons verwachten. Uw arts rekent op uw komst en behandelt u op de afgesproken tijd.

Ervaringen

Meer informatie