Contact
  1. 5022-Hartritmeonderzoek: 24-­uurs ECG

Holtermonitoring

Een 24-uurs ECG via Holtermonitoring registreert gedurende 24 uur (soms 48 uur) uw hartactiviteit. Een hartfunctielaborant(e) sluit de registratieapparatuur (Holter, vernoemd naar de uitvinder) aan. Het aansluiten duurt ongeveer 20 minuten.

​Voorbereiding

Het is wenselijk voor het onderzoek om een aansluitend t-shirt of hemd onder uw kleding te dragen, zodat de kabels goed op hun plaats blijven zitten.

Onderzoek

De laborant(e) sluit een kleine recorder aan die uw hartritme gedurende 24 uur registreert. De recorder is via kabeltjes verbonden met elektroden (een soort stickers met metalen dopjes erop) die op uw huid bevestigd worden. U draagt de recorder in een tasje dat bedoeld is voor eenmalig gebruik. Na het onderzoek kunt u het tasje weggooien.

Het is de bedoeling dat u de dag net als andere dagen doorbrengt. U kunt zich echter niet douchen, want de elektroden en recorder mogen niet nat worden.

Dagboekje

Daarnaast vraagt de laborant(e) u een dagboekje van 24 uur (of 48 uur) bij te houden. Het is belangrijk dat u noteert wat uw bezigheden zijn en op welke momenten u eventueel klachten heeft.

  • U kunt op het afgesproken tijdstip zelf de recorder afkoppelen.
  • Verwijder de pleisters en ECG-plakkers en gooi deze weg. Dat geldt ook voor het wegwerp-tasje
  • Doe de recorder met kabels en het ingevulde dagboekje in een plastic tas. Lever dit in volgens de instructie die bij het aansluiten wordt gegeven.

Bijzonderheden

Als een elektrode of kabeltje loslaat, wilt u dit dan zelf weer terug plaatsen?

Uitslag

Over het algemeen duurt het ongeveer drie weken voordat de uitslag van het onderzoek bekend is. U krijgt de uitslag tijdens het spreekuur van de cardioloog.

Contact

Heeft u nog vragen over het onderzoek, dan kunt u bellen met de polikliniek Cardiologie:

Zwolle

Cardiologie
088 624 54 97 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak. U kunt dan bellen met:
088 624 23 74 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Laatst gewijzigd 31 januari 2024 / 5022