Contact
  1. 5494-Naar huis na poliklinische ingreep

​​U heeft een poliklinische ingreep (een kleine operatie) ondergaan op de afdeling Orthopedie of Chirurgie. Deze folder geeft u leefregels voor thuis.

Na de ingreep

Pijnbestrijding

De verdoving is meestal na 2 à 3 uur uitgewerkt. Afhankelijk van de aard van de ingreep heeft u daarna last van lichte tot matige pijn. Met pijnstillers zoals Paracetamol of Ibuprofen kunt u deze pijn meestal goed bestrijden. Kijk voor de juiste dosering op de bijsluiter.

Adviezen voor thuis

Let op
De adviezen hieronder gelden niet voor iedereen. De doktersassistente of specialist bespreekt samen met u welke adviezen op u van toepassing zijn.

Verband zelf verwijderen na ________ dagen. 
O  De eerste 24/48 uur dient u het verband en/of de wond droog te houden en te beschermen bij het douchen.
O  De eerste twee weken mag u niet zwemmen, in bad of naar de sauna.
O  Hechtingen zijn oplosbaar en hoeven dus niet te worden verwijderd.
O  Hechtingen zijn niet oplosbaar en moeten na __________ dagen worden verwijderd door uw huisarts. Hiervoor kunt u zelf een afspraak maken.
O  U wordt terugverwacht op een controleafspraak op ________ - ________ - ________.
O  U heeft binnenkort een telefonische afspraak op ________ - ________ - ________. U wordt dan gebeld door de doktersassistente en hoeft dus niet naar het ziekenhuis te komen.

Contact

Als u vragen heeft of er doen zich na de ingreep problemen voor zoals toenemende pijn, roodheid van de wond of koorts, neemt u dan contact op met de polikliniek van uw behandelend specialist. 

Polikliniek Orthopedie en Chirurgie zijn bereikbaar via 088 624 75 80. Buiten kantoortijden (na 17.00 uur) in het weekend en of feestdagen kunt u contact opnemen met de Centrale balie van Isala 088 624 50 00.

Kunt u niet komen? Laat het ons uiterlijk 48 uur van tevoren weten, dan maken wij een nieuwe afspraak. Een niet nagekomen afspraak kan in rekening worden gebracht.

This leaflet is also available in English: After outpatient procedures.

Laatst gewijzigd 25 mei 2022 / 5494 / L / 312672