Contact
  1. 5620-Huren kolfapparaat
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Voor vrouwen die borstvoeding geven, is het mogelijk om na ontslag uit het ziekenhuis een kolf te huren. Hier leest u er meer over.

Allereerst van harte gefeliciteerd met de geboorte van uw zoon en/of dochter! Nu u bent begonnen met kolven, zijn er verschillende mogelijkheden om na ontslag uit het ziekenhuis een kolf te huren.

Kolf huren

Via de kraamafdeling kunt u een kolfapparaat huren van 'Mens en Kinders' in Zwolle. Dit kolfapparaat gebruiken wij ook op onze verpleegafdelingen. Via www.huurkolf.nl kunt u een kolf reserveren, zodat u de huurkolf mee kunt nemen als u met ontslag gaat. 

Kosten

De huurprijs is €20 voor de eerste week, daarna €15 per week. Een dubbele kolfset kost €37,95 (eenmalig en blijft uw eigendom). 

U brengt het kolfapparaat na gebruik zelf terug naar Mens en Kinders (Assendorperstraat 66 in Zwolle). 

Naar het Ronald McDonald Huis

Als u na het verblijf in het ziekenhuis eerst naar het Ronald McDonald Huis gaat, kunt u ook gebruik maken van het kolfapparaat dat daar aanwezig is. U schaft dan wel zelf een dubbele afkolfset aan. Deze kunt u via www.huurkolf.nl aanschaffen en afhalen.

Let op
Gaat u tussendoor een dag naar huis? Dan moet u alsnog een kolfapparaat huren.

Verblijft uw kindje op de Neonatale intensive care (NICU) of afdeling Neonatologie? Dan krijgt u daar lege flesjes mee voor de moedermelk.

Verhuur- en verkooppunten

U kunt een lactatiekundige van Isala om advies vragen over een kolf kopen of huren bij andere verhuur- en verkooppunten. Aanschaf van een kolf is persoonlijk; niet elke kolf is geschikt voor iedere moeder of situatie. 

Voor meer informatie over verschillende kolven kunt u terecht bij onderstaande adressen. Ook kunt u de site www.borstkolven.net of www.borstvoeding.com raadplegen. Wij wensen u nog een heel goede kraamtijd toe!

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met:

Isala Zwolle

Verloskunde/Kraamafdeling
(038) 424 14 40

Mens en Kinders

Assendorperstraat 66
8012 CH Zwolle
(038) 452 70 72
www.huurkolf.nl

Andere verhuurpunten:

Borstvoeding en Kolf
(06) 44 99 40 70 (IJsselmuiden / Kampen / Genemuiden / Stadshagen)

Lactatiekundigepraktijk Samen Groeien
(06) - 11 07 53 63 (Hasselt, Genemuiden, Zwartsluis e.o.)

info@praktijksamengroeien.nl
Contactpersoon: Willeke Ritsema

www.thuiszorgwinkel.nl

www.medipoint.nl

Andere verhuuradressen Medela Symphony Huurkolf

www.medela.nl
Klik op 'Winkelzoeker'. Vul uw woonplaats in en maximale afstand voor kolfhuur, dan komt het verhuurpunt in uw regio in beeld.

Laatst gewijzigd 19 november 2020 / 5620