Contact
  1. 5620-Huren kolfapparaat
Punt Coronavirus (COVID-19) Hier vindt u belangrijke informatie over uw afspraak, onderzoek of behandeling.

Voor vrouwen die borstvoeding geven, is het mogelijk om na ontslag uit het ziekenhuis een kolf te huren. Hier leest u er meer over.

Allereerst van harte gefeliciteerd met de geboorte van uw zoon en/of dochter! Nu u bent begonnen met kolven, zijn er verschillende mogelijkheden om na ontslag uit het ziekenhuis een kolf te huren.

Naar huis

Via het ziekenhuis bieden wij u de mogelijkheid om een kolfapparaat te huren van het Borstvoedingscentrum. Dit kolfapparaat gebruiken wij ook op de afdeling. Bij het kolfapparaat kunt u een kolfset kopen. Deze kolfset blijft in uw bezit als u het kolfapparaat weer terugbrengt.

De huurprijs is €2,50 per dag. Een dubbele kolfset kost €37,50. Als u dat wenst, zijn ook andere maten kolfschilden verkrijgbaar. U brengt het kolfapparaat zelf terug naar het Borstvoedingscentrum (Assendorperstraat 236 in Zwolle).

Naar het Ronald McDonald Huis

Als u na het verblijf in het ziekenhuis eerst naar het Ronald McDonald Huis gaat, kunt u ook gebruik maken van het kolfapparaat dat daar aanwezig is. U schaft dan wel zelf een kolfset aan. Een nadeel is dat u, als u dan naar huis gaat, alsnog zelf een kolfapparaat voor thuis moet regelen.

Blijft uw kindje op de Neonatale intensive care (NICU) of afdeling Neonatologie, dan krijgt u op die afdeling lege flesjes mee voor de borstvoeding.

Zelf aanschaffen of huren in uw regio

Uiteraard kunt u ook een eigen kolf kopen of huren bij andere verhuur- en verkooppunten. Aanschaf van een kolf is persoonlijk; niet elke kolf is geschikt voor iedere moeder of situatie. U kunt een lactatiekundige om advies vragen.

Voor meer informatie over verschillende kolven kunt u terecht bij onderstaande adressen. Ook kunt u de site www.borstkolven.net of www.borstvoeding.com raadplegen. Wij wensen u nog een heel goede kraamtijd toe!

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen mett:

Isala Zwolle
Verloskunde/Kraam
(038) 424 14 40

Borstvoedingscentrum Zwolle
Assendorperstraat 236
8012 CH Zwolle
(038) 452 70 72
Contactpersoon: Karin Kodden

Andere verhuurpunten:

Borstvoeding en Kolf
(038) 447 73 30 (IJsselmuiden / Kampen)
info@borstvoedingenkolf.nl
Contactpersoon: Diana Lutjes

Lactatiekundigepraktijk Samen Groeien
(06) - 11 07 53 63 (Hasselt, Genemuiden, Zwartsluis e.o.)
info@praktijksamengroeien.nl
Contactpersoon: Willeke Ritsema

Kraamvogel / Icare
Let op: de Avent huurkolf is niet geschikt voor fulltime kolven als je kindje niet zelf aan de borst drinkt. Deze kolf heeft een standaard kolfcupmaat met massageschild.

Naviva
Werkt samen met Medipoint

Andere verhuuradressen Medela Symphony Huurkolf

www.medela.nl
Klik op de oranje button 'Waar te huur'. Vul uw woonplaats in en maximale afstand voor kolfhuur, dan komt het verhuurpunt in uw regio in beeld.

23 november 2018 / 5620
Specialisme en centra