Contact
  1. 5868-Hartritmeonderzoek: de Cineloop

De Cineloop is een apparaatje dat vooral geschikt is om hartritmestoornissen te volgen die niet dagelijks, maar wel regelmatig voorkomen. Als de cardioloog heeft voorgesteld om onderzoek te doen door middel van een Cineloop, dan draagt u het apparaatje gedurende een langere periode. U draagt de recorder maximaal zes weken bij u. De gemiddelde draagtijd is echter twee à drie weken.

Het is de bedoeling dat u het apparaat om uw nek hangt en op de knop drukt wanneer u klachten heeft. De recorder maakt op dat moment een opname van uw hartactiviteit.

Afspraak

U krijgt telefonisch bericht wanneer er een Cineloop voor u beschikbaar is. Dan wordt ook een afspraak gemaakt voor het aansluiten van het apparaatje.

Uitleg

Een hartfunctielaborant(e) geeft u een recorder mee die met elektroden op uw huid bevestigd wordt. Iedere keer wanneer u hartritmestoornissen heeft maakt u een opname door op de knop van de recorder te drukken. De opname wordt dan via de bijgeleverde mobiele telefoon doorgezonden en komt automatisch in de mailbox van de Holteranalyse.

U krijgt ook een oplader voor de mobiele telefoon mee, zodat u deze, bijvoorbeeld 's nachts, kunt opladen. De mobiele telefoon moet u altijd bij u dragen of in een straal van 10 meter. De Cineloop maakt ook zelf opnames, dit kunnen ook testopnames zijn. Omdat u de recorder met elektroden op uw huid draagt, geeft de laborant u voldoende elektrodepleisters mee. U kunt de recorder dan zelf aan- en uitzetten, wanneer u bijvoorbeeld gaat douchen.

De laborant geeft u instructies en maakt een testopname. Dit neemt ongeveer vijftien minuten in beslag. Na het onderzoek levert u de Cineloop weer in bij de laborant. Hoe lang u de recorder meekrijgt, hangt af van uw klachten en van wat uw cardioloog met u heeft afgesproken.

Uitleg over hoe u de Cineloop kunt gebruiken.

Voorbereiding op het aansluiten

Voor het onderzoek is het wenselijk een aansluitend t-shirt of hemd onder uw kleding te dragen, zodat kabels goed op hun plaats blijven zitten. Gebruik geen bodylotion op de borst zolang u de Cineloop bij u draagt.

Aansluiten van de Cineloop

Op de afgesproken tijd meldt u zich bij de afdeling. Een laborant(e) sluit bij u de recorder aan, geeft instructies en maakt met u een testopname.

Verwijderen van de Cineloop

Op de afgesproken tijd komt u weer terug op de afdeling. U levert de recorder met toebehoren in bij de laborant en die controleert of alles compleet is. Daarna volgt de geplande afspraak bij de cardioloog.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de locatie waar u onder behandeling bent:

Zwolle

Hartcentrum
(038) 424 45 05 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

18 januari 2019 / 5868

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.