Contact
  1. 6104-Contrastecho van de linker harthelft
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Met een contrastecho van de linker harthelft kan de beweging van de hartwand in beeld worden gebracht. Hier kunt u daar meer over lezen.

Om een contrastecho van de linker harthelft te maken, wordt er via een infuus een vloeistof ingespoten. Deze stof wordt zichtbaar op het echobeeld. Met behulp van het contrast wordt de beweging van de hartwand beter zichtbaar. Een arts en een hartfunctielaborant(e) verrichten het onderzoek. Dit onderzoek duurt ongeveer een half uur.

Voorbereiding

Meestal is een specifieke voorbereiding niet nodig. Een enkele keer vraagt de arts u vooraf aan het onderzoek om bepaalde medicijnen niet in te nemen. De instructie krijgt u vooraf van de arts. Voorafgaand aan het onderzoek worden uw lengte en gewicht gevraagd.

Het onderzoek

U ligt op een onderzoeksbank. De arts brengt een infuus in. De hartfunctielaborant(e) sluit een aantal elektroden (stickers met metalen dopjes erop) aan. Daarna gaat u op uw linkerzij liggen. De hartfunctielaborant maakt echobeelden. Als de juiste echobeelden zijn gevonden wordt de contrastvloeistof via het infuus toegediend en de juiste echobeelden worden opgeslagen.

Let op
Familie of kennissen kunnen bij dit onderzoek niet aanwezig zijn. 

Na het onderzoek

Na het onderzoek moet u nog een half uur wachten voordat u naar huis kunt. U krijgt de uitslag op het spreekuur van de cardioloog.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de afdeling waar u onder behandeling bent.

Zwolle

Polikliniek Cardiologie
(038) 424 45 05 (bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 18 januari 2019 / 6104