Contact
  1. 6104-Contrastecho van de linker harthelft

Met een contrastecho van de linker harthelft kan de beweging van de hartwand in beeld worden gebracht. Hier kunt u daar meer over lezen.

Om een contrastecho van de linker harthelft te maken, wordt er via een infuus een vloeistof ingespoten. Deze stof wordt zichtbaar op het echobeeld. Met behulp van het contrast wordt de beweging van de hartwand beter zichtbaar. Een arts en een hartfunctielaborant(e) verrichten het onderzoek. Dit onderzoek duurt ongeveer een half uur.

Voorbereiding

Meestal is een specifieke voorbereiding niet nodig. Een enkele keer vraagt de arts u vooraf aan het onderzoek om bepaalde medicijnen niet in te nemen. De instructie krijgt u vooraf van de arts. Voorafgaand aan het onderzoek worden uw lengte en gewicht gevraagd.

Het onderzoek

U ligt op een onderzoeksbank. De arts brengt een infuus in. De hartfunctielaborant(e) sluit een aantal elektroden (stickers met metalen dopjes erop) aan. Daarna gaat u op uw linkerzij liggen. De hartfunctielaborant maakt echobeelden. Als de juiste echobeelden zijn gevonden wordt de contrastvloeistof via het infuus toegediend en de juiste echobeelden worden opgeslagen.

Let op
Familie of kennissen kunnen bij dit onderzoek niet aanwezig zijn. 

Na het onderzoek

Na het onderzoek moet u nog een half uur wachten voordat u naar huis kunt. U krijgt de uitslag op het spreekuur van de cardioloog.

Contact

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.
Heeft u nog vragen of wilt u informatie over het onderzoek? Ook dan kunt u bellen met de polikliniek.

Zwolle

Polikliniek Cardiologie
088 624 23 74 (bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Laatst gewijzigd 31 januari 2024 / 6104