Contact
  1. 6365-Open been (ulcus cruris venosum)

Bij het Dermatologisch centrum kunnen patiënten terecht om een ‘open been’ (ulcus cruris venosum) te laten behandelen. Hier kunt u daar meer over lezen. De diagnostiek en behandeling van beenklachten (flebologie) is een van onze aandachtsgebieden.

Het Dermatologisch centrum heeft, samen met huisartsen en hun praktijkondersteuners, thuiszorgorganisaties in de regio en verpleeghuizen, een ketenzorgverband (WEC Isala) gevormd. De behandeling van uw open been wordt daarmee tussen de verschillende behandelaars afgestemd. Na de behandeling dragen we de zorg volgens vaste afspraken over, zodat de behandeling dichtbij u thuis kan worden uitgevoerd. Het Dermatologisch centrum geeft continu scholing in wondzorg en heeft inmiddels vele honderden medewerkers in de regio opgeleid.

Behandeling

Een open been is een wond aan het (onder)been die niet wil genezen. Zo’n wond kan ontstaan ten gevolge van een stoornis in de bloedsomloop. Voor de behandeling van open benen maken we veel gebruik van een speciale bandagetechniek, de ambulante compressietherapie. Deze therapie bestaat uit twee fasen. In de eerste fase wordt uw been gezwachteld met een korte rekzwachtel. Daarna krijgt u een therapeutische elastische kous aangemeten. Voor het aanmeten van een op uw ziektebeeld en voor uw been geschikte therapeutisch elastische kous is dagelijks een bandagiste aanwezig op onze polikliniek.

Bekijk de film over de behandeling van een open been.

Screenshot video benenpoli

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de afdeling waar u onder behandeling bent.

Zwolle

Dermatologisch centrum
088 624 55 06 (bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 16.30 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Wilt u meer weten over open benen, kijk dan ook op www.huidinfo.nl.

Laatst gewijzigd 28 februari 2022 / 6365