Contact
  1. 7355-Botox

​Kraaienpootjes, rimpels tussen de wenkbrauwen, rimpels op het voorhoofd of rond de mond? Deze rimpels zijn door middel van een Botox behandeling (tijdelijk) te verminderen.

Botox wordt al jaren gebruikt om rimpels in het gezicht te verminderen. Dit kan al door het injecteren van kleine hoeveelheden Botox. Op deze manier worden specifieke zenuwen geblokkeerd en ontspannen de gelaatsspieren zich, met als gevolg een afname van rimpels.

Er zijn verschillende gebieden die behandeld kunnen worden met Botox.

  • kraaienpootjes
  • voorhoofdsrimpels
  • fronsrimpels
  • bovenliplijnen
  • marionettelijnen (rimpel onder de mondhoek)
  • golfbal kin (putjes in de kin)
  • bunny Lines (lijntjes aan de zijkant van de neus)
  • gummy smile (veel tandvlees zichtbaar bij het lachen)

De behandeling

Als u heeft besloten een rimpelbehandeling met Botox te ondergaan zal de plastisch chirurg de Botox met een heel dun naaldje inspuiten op de afgesproken plaatsen. Dit duurt slechts enkele minuten. Na de behandeling kunt u direct uw dagelijkse werkzaamheden weer oppakken.

Bijwerkingen en complicaties

Zowel bijwerkingen als complicaties zijn over het algemeen tijdelijk van aard. Na de behandeling kan er ter plaatse van de sprake zijn van pijn, jeuk of een bloeduitstorting. Soms kan er sprake zijn van lokle spierzwakte welke op een onbedoelde plek zit, zoals een hangend ooglid. Hoewel dit natuurlijk heel storend is, komt dit weinig voor en is van tijdelijke aard.

Resultaat

De werking van Botox injecties is merkbaar na ongeveer 1 á 2 weken. Het resultaat van de behandeling is minimaal 3 maanden en vaak niet langer dan een half jaar zichtbaar. De behandeling kan hierna zonder problemen herhaald worden. Wanneer er meerdere behandelingen hebben plaatsgevonden kan het resultaat langer zichtbaar zijn.

Contact

U kunt bij ons telefonisch een afspraak maken voor een cosmetisch consult of u kunt gebruik maken van het online formulier Informatie aanvragen. Heeft u nog vragen, dan kunt u ook bellen met de locatie waar u onder behandeling bent:

Zwolle

Plastische chirurgie
088 624 56 36 (bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

 

Laatst gewijzigd 30 november 2021 / 7355