Contact
  1. 7405-Kinderherdenking

​Elk jaar in maart organiseert Isala een besloten herdenking voor ouders en naasten van kinderen van 0 tot 18 jaar, die in het ziekenhuis of vlak na opname zijn overleden.

De herdenking wordt georganiseerd door betrokken afdeling(en) en vindt plaats in Isala. Ook medewerkers van het ziekenhuis zelf zijn aanwezig, van verpleegkundige tot arts en leden van het management. De herdenking heeft een neutraal karakter.

Programma

De herdenking duurt ongeveer een uur.

  • Bij binnenkomst worden ouders en naasten ontvangen met een kopje koffie of thee. Natuurlijk zijn broertjes en zusjes ook van harte welkom; voor hen is een knutseltafel aanwezig en schenken wij limonade.
  • Tijdens de herdenking ligt de focus vooral op het noemen van alle kindernamen door Isala-artsen van betrokken afdeling(en). Na het opnoemen van de naam van hun kind kunnen ouders, als zij dat willen, een roos in een vaas zetten. Isala zorgt voor de rozen.
  • Ook klinkt muziek en lezen medewerkers gedichten voor.
  • Aansluitend is er een moment van stilte.
  • Na een kopje koffie of thee wordt de middag afgesloten met het oplaten van ballonnen door alle aanwezigen op het terrein van Isala.

Gedenkboek

Alle namen van de overleden kinderen vermelden wij in een gedenkboek. Dit boek wordt in de stilteruimte van Isala (gebouw V3.2) gelegd. Ouders kunnen dit boek altijd inkijken.

Meer informatie?

Heeft u vragen of opmerkingen, mailt u dan gerust naar kinderherdenking@isala.nl

Laatst gewijzigd 6 oktober 2022 / 7405
Specialisme en centra