Contact

Kindergeneeskunde

  1. Kindergeneeskunde

Een opname in het ziekenhuis kan voor een kind en het hele gezin een ingrijpende gebeurtenis zijn. Op de afdeling Kindergeneeskunde van het Isala Vrouw-kindcentrum wordt een ziekenhuisopname zo aangenaam mogelijk gemaakt. Kinderen verblijven samen met leeftijdgenoten op de afdeling.

De verpleging is speciaal afgestemd op kinderen. Medische handelingen, hoe klein ook, vinden in principe niet plaats op de kamer, zodat kinderen zich er veilig (blijven) voelen. Ook vinden wij het belangrijk ouders, broertjes en zusjes te betrekken bij de zorg. Dit is prettig voor zowel kind als ouder. Lees meer over de afdeling.

contact

Neem contact op met Kindergeneeskunde

Voor een afspraak op de polikliniek Kindergeneeskunde heeft uw kind een verwijzing nodig van de huisarts of medisch specialist.

Contact en locaties

Voorbereiding kind op opname

Een opname in het ziekenhuis kan voor een kind en het hele gezin een ingrijpende gebeurtenis zijn. U kunt uw kind hierop voorbereiden met behulp van de fotoalbums en video's die wij hiervoor speciaal hebben gemaakt.

Lees verder

Inroomen

Als een kind is opgenomen op de kinderafdeling van het Isala Vrouw-kindcentrum, kunnen ouders ‘inroomen’ bij hun kind. Overnachten bij uw kind bevordert het gevoel van veiligheid tijdens een ziekenhuisopname. Dit is belangrijk voor het genezingsproces en de ontwikkeling van uw kind.

Lees verder

Meer informatie

Folders

Ervaringen

'Dankbaar voor de steun hier'

Over een paar weken wordt Luke 18 en dat betekent dat hij en zijn ouders afscheid moeten nemen van de kinderafdeling van het Isala Vrouw-kindcentrum. Jolanda Kooyman: ‘Dat doet wel wat met ons, want in 18 jaar bouw je een enorme band met elkaar op.’

Lees meer
Moeder en zoon

'Gelukkig kon ik bij mijn dochter blijven'

Ouders of verzorgers kunnen in Isala ervoor kiezen om 's nachts bij hun kindje te overnachten. Dit heet 'rooming-in'. Toen Vivien van der Velden, een dapper meisje van negen jaar oud, in een korte tijd veel operaties onderging, waren haar ouders Deborah en Jacco maar al te blij bij haar te kunnen blijven. Deborah: 'Na de eerste operatie lag Vivien drie weken in het ziekenhuis. Dat mijn man of ik bij haar mocht slapen, was niet alleen beter voor haar, maar ook voor ons.'

Lees meer
Moeder en dochter

Onze keurmerken