Contact

Welkom bij Kindergeneeskunde

  1. Welkom bij Kindergeneeskunde

Een opname in het ziekenhuis kan voor een kind en het hele gezin een ingrijpende gebeurtenis zijn. De medewerkers van de afdeling Kindergeneeskunde van het Isala Vrouw-kindcentrum weten dat als geen ander. Zij doen er alles aan om de opname zo aangenaam mogelijk te maken.

Kindvriendelijke kwaliteit

Kindvriendelijkheid en kwaliteit staan bij de afdeling Kindergeneeskunde voorop. Kinderen verblijven op de afdeling samen met leeftijdgenoten en de verpleging is speciaal afgestemd op kinderen. Medische handelingen, hoe klein ook, vinden in principe niet plaats op de kamer van uw kind. Zo behouden we het gevoel dat kinderen nodig hebben om zich ontspannen te kunnen voelen. Kinderen en jongeren kunnen les en huiswerkbegeleiding krijgen. Daarnaast bieden wij voorzieningen voor zowel ouder als kind, zodat u en uw kind zich even kunnen ontspannen en vergeten dat jullie in het ziekenhuis zijn. Bekijk hier wat er te doen is op de afdeling Kindergeneeskunde:

Samen zorg bieden

Op de afdeling Kindergeneeskunde betrekken we ouders zo veel mogelijk bij de zorg. Prettig voor uw kind en voor uzelf. U bent als ouders dag en nacht welkom, wij beschouwen u niet als ‘bezoek’. Daarnaast kunt u, indien u dit wilt, zelf de dagelijkse verzorging geven aan uw kind. Denk aan wassen, verschonen, eten geven of samen eten en nachtkleding aantrekken. Zeker voor jonge kinderen is dit fijner, het voelt vertrouwd in een omgeving die zo anders is. De verpleegkundigen voeren dan natuurlijk altijd de verpleegkundige handelingen uit. Het is als ouder ook toegestaan bij operaties aanwezig te zijn tot uw kind onder narcose is gebracht. Na de operatie mag één van de ouders naar de uitslaapkamer. Natuurlijk is het mogelijk om bij uw kind te overnachten. Lees meer over rooming-in.

Het Isala Vrouw-kindcentrum

Als afdeling Kindergeneeskunde maken wij deel uit van het Isala Vrouw-kindcentrum samen met de specialismen: Verloskunde, Gynaecologie, Fertiliteit en Neonatologie (Neonatale intensive care unit). Zo werken wij optimaal samen om uw kind de beste zorg te kunnen geven.

Maak kennis met het Isala Vrouw-kindcentrum:

Ervaringen