Contact

Hoe ziet de kinderafdeling eruit?

  1. Hoe ziet de kinderafdeling eruit?

Welkom op de kinderafdeling van Isala! De kinderafdeling is er speciaal voor alle kinderen. Er zijn artsen, verpleegkundigen en andere mensen die goed voor jou zorgen.

Balie kinderafdeling Moeder en kind voor de balie van de kinderafdeling

Opnamedag

Op de dag dat je naar het ziekenhuis in Zwolle komt, meld je je bij de centrale balie in de Centrale hal. Dat is de hal waar je met de draaideuren binnenkomt. Een gastheer- of vrouw, te herkennen aan een groene blouse, komt je ophalen bij de balie en brengt je naar de kinderafdeling. Deze is op de derde verdieping (V.4.3). Ook als je naar het ziekenhuis in Meppel gaat kun je je melden bij de centrale balie.

De kamers

In het ziekenhuis heb je kamers met één of meer bedden. Op welke kamer je komt te liggen, bekijken we als je hier bent. Dit hangt af van je klachten en hoe druk het is. Naast je bed staat een nachtkastje op de kamer. Ook is er een kast waar je je kleren in kunt leggen. Boven je bed hangt een televisie, aan de verpleegkundige kun je een koptelefoon vragen. Kaartjes, briefjes, foto’s en tekeningen kun je achter je bed hangen. Daarnaast kun je gebruik maken van de badkamer met een wc, douche en spiegel.

Badkamer kinderafdeling Bed kinderafdeling

De bedden

De bedden in het ziekenhuis zien er anders uit dan jouw eigen bed. We hebben kleine en grote bedden. De kleine bedjes hebben hekken om te zorgen dat kleine kinderen er niet uit kunnen vallen. Van de grote bedden kunnen de rugleuning en het voeteneinde omhoog worden gedaan met een afstandsbediening. Verder hebben alle bedden in het ziekenhuis wielen. Hierdoor kan de verpleegkundige je naar een andere kamer rijden. Voor papa en mama hebben we een slaapbank, zodat zij bij jou kunnen slapen.

Verpleegkamer kinderafdeling Meisje in bed

Een kijkje op de kinderafdeling

Ervaringen