Contact

Afdelingen

  1. Afdelingen

Waar uw kind wordt behandeld is afhankelijk van de leeftijd en de zorg die uw kind nodig heeft. Op de verschillende afdelingen wordt uw kind behandeld door gespecialiseerde medewerkers.

Voor veelvoorkomende aandoeningen zijn er speciale behandelteams. Deze multidisciplinaire teams bestaan uit onder meer gespecialiseerde verpleegkundigen, kinderfysiotherapeuten, kinderpsychologen en logopedisten.

Verpleegafdeling

De verpleegafdeling is onderverdeeld in drie units:

  • Medium care en high care neonatologie; unit voor te vroeg geboren en zieke pasgeboren baby’s die medium of high care nodig hebben.
  • Dagverpleging; unit voor kinderen en jongeren tot 18 jaar voor onderzoeken, kleine operaties en ingrepen.
  • Kinderafdeling; unit voor kinderen en jongeren tot 18 jaar voor onderzoeken, operaties en ingrepen. Zij verblijven hier één of meerdere nachten.
Bed kinderafdeling

Poliklinieken op verschillende locaties

De poliklinieken van de afdeling Kindergeneeskunde zijn voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. Afhankelijk van de klachten kan uw kind behandeld worden op één van onze poliklinieken. Gaat het om een kleine ingreep, dan wordt uw kind vanuit de polikliniek vaak doorverwezen naar de dagverpleging. Ondergaat uw kind een zwaardere ingreep, dan wordt het doorverwezen naar de kinderafdeling.

Neonatale intensive care

De afdeling Neonatale intensive care geeft intensieve zorg aan te vroeg geboren en zieke pasgeboren baby’s. Uw kindje wordt hier opgenomen wanneer er belangrijke functies verstoord zijn, de zwangerschapsduur onder de 32 weken ligt of het gewicht van uw kindje onder de 1.000 gram is.

Ervaringen