Contact

Muziekids

  1. Muziekids

Muziek als ‘medicijn’ wordt steeds meer ingezet bij verschillende behandelingen in ziekenhuizen en zorginstellingen. Isala wil daarom heel graag een blijvende door Muziekids vrolijk ingerichte ruimte in ons ziekenhuis in Zwolle. Hier kunnen kinderen en patiëntjes binnen lopen voor afleiding en ontspanning. Maar ook om plezier te maken, zodat ze even niet aan hun ziekte hoeven te denken.

Help mee!

Gun onze patiëntjes ook een muziekbeleving waarmee ze plezier hebben en even uit hun ‘ziek-zijn’ worden gehaald! Muziekids draagt ook bij aan ontwikkelingsgerichte zorg. Patiëntjes die in het ziekenhuis verblijven, maken kennis met muziekinstrumenten, leren spelenderwijs op een muziekinstrument te spelen en zetten dit vaak ook voort door het volgen van muzieklessen thuis.

Waarom een Muziekids ruimte voor muziekbeleving aan patiënten Isala Zwolle?

Wij zijn vorig jaar voorzichtig gestart op de kinderafdeling met de Muziekids Troubadours. Om zo het effect van muziek(beleving) te ervaren bij onze jeugdige patiënten. De Muziekids Troubadours kwamen aan bed bij onze patiënten om muziek voor en/of samen met de patiënt te maken. We merkten direct de kracht van muziek. Het zorgt voor afleiding, ontspanning en plezier bij onze jonge patiënten.

De positieve ervaringen met de Muziekids Troubadours hebben ertoe geleid dat we muziekbeleving op de kinderafdeling structureler willen invoeren. Door het beschikbaar stellen van een ruimte, omgetoverd in een vrolijke en kleurrijke Muziekids ruimte. In deze ruimte kunnen patiënten en hun vriendjes, zusje(s), broertje(s) die op bezoek komen (samen) muziek maken op de aanwezige muziekinstrumenten.

Patiënt met artiest Typhoon

Wanneer verwachten wij deze Muziekids ruimte klaar te hebben?

Om de ruimte op de kinderafdeling om te kunnen toveren in een vrolijke en kleurrijke ruimte, zijn wij (Isala Zwolle) afhankelijk van financiële donaties van particulieren, giften van bedrijven en van fondsen of nalatenschap. U kunt ons helpen met een financiële bijdrage of met een sponsor-/geldinzamelingsactie. Wij starten pas met de (ver)bouw en inrichting van de ruimte, als wij de hiervoor benodigde gelden via donaties en giften bijeen hebben gebracht. De doorlooptijd voor de (ver)bouw en inrichting is 8 tot 12 weken.

U wilt graag meehelpen?

Elke hulp en donatie is van harte welkom! U kunt een financiële donatie doen voor de studio, maar ook voor muziekinstrumenten. Kijk voor meer informatie op: www.muziekids.nl. U kunt ook gelijk een donatie doen voor Muziekids Isala Zwolle. Bij 'Project' selecteert u dan 'Zwolle'.   

Wilt u zelf een actie organiseren met een school, bedrijf of vereniging?

Mail dan naar projectleider Elles de Jong via muziekids@isala.nl. Zij neemt dan graag contact met u op.

Meer informatie?

Kijk dan op www.muziekids.nl of bekijk het filmpje van het NOS Jeugdjournaal over 'Muziek maken in het ziekenhuis steeds populairder'. 

Meet & greet met Typhoon

Op woensdag 14 juni 2023 was er een meet & greet met de bekende Zwolse hiphop-muzikant Typhoon op de kinderafdeling van Isala ziekenhuis. Typhoon is onze enthousiaste ambassadeur voor Muziekids en Isala:

Ervaringen