Contact
  1. 8421-Dagactiviteiten in het ziekenhuis

U bent opgenomen in het ziekenhuis en het gaat gelukkig al beter met u. Om sneller te herstellen is het goed veel uit bed te komen. Daarnaast is het ook fijn afleiding te hebben. Daarom kunt u tijdens uw opname meedoen aan de activiteiten van revalidatiecentrum IJsselheem. In deze folder leest u daar meer over.

Patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen liggen gemiddeld 90% van de dag in bed of zitten in de stoel. Weinig bewegen zorgt dat u lichamelijke conditie achteruit gaat. Als u lang in het ziekenhuis ligt kan dit ervoor zorgen dat u minder goed dagelijkse activiteiten kan doen, zoals wassen en aankleden of naar het toilet gaan. Ook uw concentratie en geheugen kunnen minder worden.

We vinden het belangrijk dat u uit bed komt wanneer u zich beter voelt. En willen u graag afleiding bieden. De dagen in het ziekenhuis. Daarom kunt u tijdens uw opname meedoen aan de activiteiten van revalidatiecentrum IJsselheem.

Wanneer kunt u meedoen?

U kunt meedoen aan de activiteiten wanneer u goed genoeg hersteld bent. Uw arts beoordeelt of u lichamelijk genoeg hersteld bent. Zonder goedkeuring van uw arts kan u niet deelnemen.

Wanneer u naar de revalidatieactiviteiten gaat, geeft de verpleegkundige altijd een formulier mee voor de activiteitenbegeleidster. Hierop staat de belangrijkste informatie over uw gezondheid.

Is er medische zorg tijdens de activiteiten?

Tijdens de activiteiten worden er geen medische zorg gegeven. De verpleegkundigen van de afdeling zorgen dat alle medische zorg die u nodig heeft voor of na uw bezoek aan IJsselheem is gedaan.

Wat als mijn gezondheid achteruit gaat?

Op het formulier over uw gezondheid staat ook altijd met wie ze moeten bellen als er problemen zijn. De verpleegkundige neemt dan gelijk actie wanneer dit nodig is.  

Welke activiteiten zijn er?

Van maandag tot en met vrijdag, tussen 9:45 en 11:30 uur is er een activiteit. Iedere dag wordt er wat anders gedaan. Er zijn bijvoorbeeld creatieve, culinaire en bewegingsactiviteiten. Hieronder leest u welke soort activiteit op welke dag is.

Dag

Soort activiteit

Maandag

Creatief

Dinsdag

Open activiteit

Woensdag

Culinair / bakken

Donderdag

Open activiteit

Vrijdag

Creatief

Waar zijn de activiteiten?

De activiteiten zijn op V2.6, bij revalidatiecentrum IJsselheem

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Stel ze dan aan de verpleegkundigen van de afdeling waar u ligt.

Laatst gewijzigd 30 november 2021 / 8421