Contact

Centrum voor ouderengeneeskunde

  1. Centrum voor ouderengeneeskunde

Interne ouderengeneeskunde (ook wel geriatrie genoemd) is de medisch specialistische zorg die zich richt op de oudere mens. De combinatie van ouderdom, complexe zorg en de aanwezigheid van verschillende ziekten naast elkaar, maakt oudere patiënten extra kwetsbaar.

Ziekte verloopt op oudere leeftijd vaak anders dan bij jongere mensen. Standaard zorg en behandeling volstaan dan in de meeste gevallen niet. De specifieke kennis en ervaring die dan nodig is, heeft de internist Ouderengeneeskunde. Lees meer over het centrum.​ 

 

contact

Contact met het Centrum voor ouderengeneeskunde

Voor een afspraak met de internist-ouderengeneeskunde is een verwijzing van uw specialist ouderengeneeskunde, huisarts of een andere medisch specialist gewenst.

Contact en locaties

Ouderen krijgen bij Isala extra aandacht

Ouderdom in combinatie met meerdere gezondheidsproblemen maakt oudere patiënten vaak extra kwetsbaar. Bij Isala Centrum voor ouderengeneeskunde staat daarom de patiënt als mens centraal, en niet de medische problemen. Internist-ouderengeneeskunde Willemijn Roukema is bij Isala gespecialiseerd in de complexe zorg voor kwetsbare ouderen.

Lees verder

Steunpunt Deel je zorg voor een naaste

Zorgt u voor een familielid of naaste? U bent onmisbaar in de zorg voor een patiënt. Thuis, maar zeker ook in het ziekenhuis. U heeft veel kennis over uw naaste en neemt de zorg vaak grotendeels op u. Voor een ander zorgen roept allerlei vragen, zorgen en problemen op. Zorgen voor een ander is iets moois, maar kan ook zwaar zijn. Daarom heeft Isala steunpunt Deel je zorg voor een naaste.

Meer over het steunpunt

Meer informatie

Kwaliteit voor leven is voor iedereen anders

Isala Centrum voor ouderengeneeskunde
Uw perspectief

Ervaringen

Onze keurmerken