Contact

Centrum voor ouderengeneeskunde

  1. Centrum voor ouderengeneeskunde

Interne ouderengeneeskunde (ook wel geriatrie genoemd) is de medisch specialistische zorg die zich richt op de oudere mens. De combinatie van ouderdom, complexe zorg en de aanwezigheid van verschillende ziekten naast elkaar, maakt oudere patiënten extra kwetsbaar.

Ziekte verloopt op oudere leeftijd vaak anders dan bij jongere mensen. Standaard zorg en behandeling volstaan dan in de meeste gevallen niet. De specifieke kennis en ervaring die dan nodig is, heeft de internist Ouderengeneeskunde. Lees meer over het centrum.​ 

 

contact

Contact met het Centrum voor ouderengeneeskunde

Voor een afspraak met de internist-ouderengeneeskunde is een verwijzing van uw specialist ouderengeneeskunde, huisarts of een andere medisch specialist gewenst.

Contact en locaties

Fietsen met osteoporose? ‘Ga liever stevig wandelen!’

Bij botontkalking (osteoporose) zijn je botten meer dan gemiddeld verzwakt. Vanaf je dertigste worden je botten steeds minder stevig, maar bij osteoporose is dat ernstiger en sneller dan normaal. En er komen steeds meer patiënten bij, vertelt Daniëlle Bout, verpleegkundig specialist fractuurpreventie en osteoporose.

Fietsen met osteoporose? ‘Ga liever stevig wandelen!’

Samen sterker in de regio Meppel voor kwetsbare ouderen

Isala werkt samen met andere (zorg)partners in de regio Meppel om de zorg voor (kwetsbare) ouderen te verbeteren en toegankelijk te houden. Dit laatste is nodig omdat de druk op de zorg steeds groter wordt. Door anders met elkaar samen te werken, dragen we bij aan de kwaliteit van leven van (kwetsbare) ouderen. Door hen op tijd betere zorg op het juiste moment te bieden. In de eigen vertrouwde omgeving als het kan, in het ziekenhuis of andere zorginstelling als het moet.

Samen sterker in de regio Meppel voor kwetsbare ouderen

Meer informatie

Kwaliteit voor leven is voor iedereen anders

Isala Centrum voor ouderengeneeskunde
Uw perspectief

Ervaringen

Onze keurmerken