Contact

Osteoporose

  1. Osteoporose
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Als u ouder wordt, breekt uw lichaam meer bot af dan dat het nieuw bot aanmaakt. Langzaam worden uw botten brozer en minder sterk. Dit heet osteoporose, ook wel botontkalking genoemd. Hierdoor kunnen uw botten normale belasting niet meer goed aan. U kunt dan eerder een bot breken. De gevolgen van botbreuken zijn ingrijpender dan u wellicht zou denken. Zeker op latere leeftijd.

Osteoporose is goed te behandelen. Met een behandeling kan u (nieuwe) botbreuken voorkomen en uw botten zo sterk mogelijk houden.

Onderzoek

Breekt u een bot en bent u ouder van 50? Dan raad uw arts u aan om te onderzoeken of u osteoporose heeft. Hiervoor krijgt u een DEXA-scan en bloedonderzoek.

Behandeling

Osteoporose is goed te behandelen. Met een behandeling wilt u (nieuwe) botbreuken voorkomen en uw botten zo sterk mogelijk houden. Dit kan door goed voor uw botten te zorgen in uw dagelijkse leven. Daarnaast beoordeelt uw arts of u medicijnen moet slikken die uw botten versterken.

Leven met Osteoporose

Roelien krijgt na een schouderbreuk door een val van haar paard de diagnose osteoporose. In een korte film vertelt Roelien wat voor invloed dit op haar leven heeft. Door medicatie en veel bewegen heeft ze er geen last van en kan ze er goed mee leven. Maar ze maakte ook de moeilijke keuze te stoppen met paardrijden. Lees het hele verhaal van Roelien.

Beweeg wel, voor een spoedig herstel

Het is altijd belangrijk om goed voor uzelf te zorgen. Wordt u binnenkort opgenomen bij Isala? Dan kan extra bewegen uw lichaam nog meer versterken, zodat u sneller herstelt van uw operatie. Want, een goed begin is het halve werk!