Contact

Neuropsychologisch onderzoek

  1. Neuropsychologisch onderzoek

Medische oorzaak

Wellicht heeft u moeite om uw aandacht vast te houden of bent u vergeetachtiger geworden. Dit kan van invloed zijn op het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten. Ook kan uw karakter veranderd zijn of de manier waarop u omgaat met andere mensen. Wanneer uw behandelend arts in Isala denkt dat deze problemen een medische oorzaak hebben, verwijst hij of zij u door voor een neuropsychologisch onderzoek.

Met neuropsychologisch onderzoek kunnen we nagaan of deze problemen in het dagelijks leven komen door een hersenbeschadiging (bijvoorbeeld een val op het hoofd) of hersenaandoening (bijvoorbeeld een dementie). En wat hiervan de invloed is op uw dagelijks leven. Hierbij kijken we niet alleen naar de problemen, maar ook naar wat u nog wel kan.

Door een gesprek, gerichte observaties en het afnemen van een aantal test en/of vragenlijsten worden de problemen in kaart gebracht. Deze onderzoeken en vragenlijsten meten onder andere: geheugen, aandacht, werktempo, waarneming, taal en spraak, ruimtelijk inzicht, stemming en gedrag. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een psycholoog van de afdeling Medisch psychologie.

Meer informatie