Contact
  1. 8307-Dagactiviteiten tijdens ziekenhuisopname

U bent opgenomen in het ziekenhuis en het gaat gelukkig al beter met u. Om sneller te herstellen is het goed veel uit bed te komen. Daarnaast is het ook fijn afleiding te hebben. Daarom kunt u tijdens uw opname meedoen aan de dagactiviteiten van revalidatiecentrum IJsselheem. In deze folder leest u daar meer over.

Patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen liggen gemiddeld 90% van de dag in bed of zitten in de stoel. Weinig bewegen zorgt dat u lichamelijke conditie achteruit gaat. Als u lang in het ziekenhuis ligt kan dit ervoor zorgen dat u minder goed dagelijkse activiteiten kan doen, zoals wassen en aankleden of naar het toilet gaan. Ook uw concentratie en geheugen kunnen minder worden.

We vinden het belangrijk dat u uit bed komt wanneer u zich beter voelt en willen u graag afleiding bieden omdat de dagen in het ziekenhuis soms lang kunnen duren. Daarom kunt u tijdens uw opname meedoen aan de dagactiviteiten van revalidatiecentrum IJsselheem.

Wanneer kunt u meedoen?

U kunt meedoen aan de dagactiviteiten wanneer u goed genoeg hersteld bent. Uw arts beoordeelt of u lichamelijk genoeg hersteld bent. Zonder goedkeuring van uw arts kan u niet deelnemen.

Wanneer u naar de revalidatieactiviteiten gaat, geeft de verpleegkundige altijd een formulier mee. Hierop staan de belangrijkste informatie over uw gezondheid.

Is er medische zorg tijdens de activiteiten?

Tijdens de dagactiviteiten wordt er geen medische zorg gegeven. De verpleegkundigen van de afdeling zorgen dat alle medische zorg die u nodig heeft voor of na uw bezoek aan IJsselheem is gedaan.

Wat als mijn gezondheid verslechterd?

Op het formulier voor de activiteitenbegeleidster over uw gezondheid staat ook altijd met wie er contact opgenomen moet worden wanneer er problemen zijn.

Welke activiteiten zijn er?

Iedere maandenmiddag, donderdagochtend en om het weekend op zaterdag vinden de activiteiten plaats op V2.6. Het aanbod is wisselend.

Contact

Heeft u nog vragen? Stel ze dan aan de verpleegkundigen van de afdeling waar u ligt.

Laatst gewijzigd 30 november 2021 / 8307