Contact

Botten en botbreuken

  1. Botten en botbreuken

Botten vormen ons skelet en zijn stijf. Maar botten kunnen buigen of “wijken” als er een grote kracht op komt. Bijvoorbeeld bij een val, op u pols bijvoorbeeld. Meestal kan uw arm en pols de schok en de val opvangen. Soms is de kracht te groot en dan breekt het bot. Hoe ernstig een botbreuk is hangt af van de kracht die er op komt oftewel hoe hard de klap was. Zo kan het bot scheuren, maar bij een botsing met een auto kan het zelfs verbrijzelen.

Innovatieve gipsproducten

De tijd van 'gewoon' gips is voorbij. Door de technische ontwikkelingen zijn er nieuwe innovatieve materialen waarmee bij iedere patiënt het meest passende gipsproduct wordt aangemeten. En saai wit gips, hoeft al lang niet meer.

Botbreuken en ouderdom

Botbreuken van de wervelkolom, heup, bovenarm of pols komen helaas bij oudere mensen vaak voor. Dit komt in veel gevallen door een combinatie van botontkalking (osteoporose) en andere (ouderdoms)ziekten. Bijkomend probleem is dat u als oudere patiënt vaak minder snel herstelt, waardoor uw zelfstandigheid en bewegingsvrijheid verminderen. Ook heeft u een grotere kans op complicaties en het oplopen van een volgende botbreuk. Wordt u vanwege een botbreuk opgenomen? Dan is de internist ouderengeneeskunde meestal betrokken bij uw ziekenhuisopname.

Beweeg wel, voor een spoedig herstel

Het is altijd belangrijk om goed voor uzelf te zorgen. Wordt u binnenkort opgenomen bij Isala? Dan kan extra bewegen uw lichaam nog meer versterken, zodat u sneller herstelt van uw operatie. Want, een goed begin is het halve werk!