Contact

Blindedarmontsteking

  1. Blindedarmontsteking

Mysterieus stukje darm

De blindedarm (de appendix) is een wormvormig aanhangsel van de darm en bevindt zich waar de dunne darm overgaat in de dikke darm; rechtsonder in de buik. De blindedarm is twee tot twintig centimeter lang, zo dik als een potlood en hol van binnen. De blindedarm is blind eindigend, vandaar de naam blindedarm. In de medische wereld is de blindedarm een mysterieus stukje darm, het is namelijk onduidelijk wat de functie ervan precies is.

Oorzaken ontsteking

Een op de vijftien mensen krijgt ooit een blindedarmontsteking, het kan op alle leeftijden voorkomen bij zowel mannen als vrouwen. Een blindedarmontsteking ontstaat doordat de blindedarm blind eindigend is en ziekteverwekkers hierdoor gemakkelijk kunnen binnendringen en een ontsteking veroorzaken.

1 op de 15

Een op de vijftien mensen krijgt ooit een blindedarmontsteking, het kan op alle leeftijden voorkomen bij zowel mannen als vrouwen.

Meer informatie

Beweeg wel, voor een spoedig herstel

Het is altijd belangrijk om goed voor uzelf te zorgen. Wordt u binnenkort opgenomen bij Isala? Dan kan extra bewegen uw lichaam nog meer versterken, zodat u sneller herstelt van uw operatie. Want, een goed begin is het halve werk!