Contact

Bronchiolitis

  1. Bronchiolitis

Virus op de luchtwegen

Bronchiolitis wordt veroorzaakt door onder andere het RS-virus, maar ook andere virussen kunnen hetzelfde ziektebeeld geven. Deze virussen werken op de luchtwegen en het slijmvlies van de longen. Een infectie treedt meestal op tussen oktober en april, in jaarlijks terugkerende epidemieën.

Erg besmettelijk

Het virus is erg besmettelijk en wordt overgedragen door ‘dichtbij-contact’: zoenen, knuffelen en het inademen van de uitgehoeste lucht van iemand anders. Maar ook via de handen kan besmetting plaatsvinden. Vaak blijven er resten van slijm op de handen achter na het afvegen van de neus. Bij oudere kinderen en volwassenen veroorzaakt het virus meestal slechts een verkoudheid of een lichte griep. Baby’s kunnen er echter flink ziek van worden. Er kan dan een ontsteking van de kleine luchtwegen (bronchiolitis) of een longontsteking ontstaan.

24/7 bij uw kind blijven

Wordt uw kind opgenomen, dan mag u 24 uur per dag bij uw dochter of zoon blijven, dus ook ’s nachts. Wij zorgen er voor dat in de ouderkamer een ontbijtbuffet klaarstaat van 7.30 uur tot 9.00 uur.

Specialisme en centra

Meer informatie

Folders