Contact
  1. 8250 - MijnIsala voor kinderen

Alle patiënten van Isala hebben toegang tot MijnIsala. Ook kinderen.

MijnIsala is een beveiligde website, waarmee alle patiënten van Isala delen van hun medisch dossier kunnen inzien. Inloggen kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. Via de computer, laptop of tablet.

Als uw kind onder behandeling is bij Isala, of is geweest, dan heeft hij of zij een medisch dossier.
Om dit dossier via MijnIsala in te zien heeft uw kind nodig:

  • een eigen identiteitsbewijs
  • een eigen DigiD met sms controle of de DigiD app

Identiteitsbewijs van het kind

Om toegang tot MijnIsala te krijgen moet er een identiteitscontrole plaatsvinden. Dit gebeurt bij het aanmelden bij de aanmeldzuil in de Centrale hal of op de polikliniek. Heeft uw kind geen eigen identiteitsbewijs? Dan heeft u als ouder en uw kind zelf, geen toegang tot MijnIsala. Wilt u het medisch dossier van uw kind alsnog inzien, dan kan dit via de privacyfunctionaris.

DigiD voor uw kind aanvragen

Uw kind krijgt een Burgerservicenummer (BSN) bij inschrijving bij de gemeente. Meestal is dit zodra u geboorteaangifte bij de gemeente doet. Zodra het BSN bekend is, kunt u voor uw kind een DigiD aanvragen. Dit kost niets. Een DigiD kunt u aanvragen via www.digid.nl/aanvragen.

Leeftijd van het kind

U mag het medisch dossier van uw minderjarige kind inzien, maar dit is wel afhankelijk van de leeftijd van uw kind.*

Kinderen tot 12 jaar

Is uw kind nog geen 12 jaar? Dan beslist de ouder over de medische behandeling van uw kind. Daarom heeft u inzage in het medisch dossier van uw kind. U logt zelf in op MijnIsala met de DigiD gebruikersnaam en het wachtwoord van uw kind.

Kinderen tussen 12 en 16

Is uw kind tussen de 12 en 16 jaar? Dan is toestemming van uw kind nodig om inzage te krijgen in het medisch dossier. Als ouder heeft u wel recht op informatie die nodig is om toestemming te geven voor een behandeling. Dit is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van het kind en de ouders/verzorgers. U logt samen met uw kind in op MijnIsala, met de DigiD gebruikersnaam en het wachtwoord van uw kind.

Kinderen vanaf 16 jaar

Is uw kind 16 jaar of ouder? Dan heeft u geen recht op inzage in het medisch dossier, behalve als uw kind daarvoor toestemming geeft. Uw kind kan zelf inloggen op MijnIsala met zijn/haar DigiD gebruikersnaam en wachtwoord.

Meer informatie

www.mijnisala.nl.

 

* Isala volgt hierin het privacybeleid van de Rijksoverheid.

Laatst gewijzigd 30 november 2021 / 8250 / L