Contact
  1. 8359 Spoedopname van uw kind

Zo is er nog niets aan de hand en zo wordt uw kind opgenomen in het ziekenhuis. Een opname via de Spoedeisende hulp (SEH) komt onverwacht en brengt altijd vragen en onzekerheid met zich mee. Daarom hebben wij deze folder voor u gemaakt. Ter aanvulling op de mondelinge informatie die u van de zorgverlener ontvangt en om u te informeren rondom de gang van zaken.

Wanneer wordt mijn kind geopereerd?

Na het bezoek op de SEH melden wij uw kind aan voor operatie op de volgende dag. De arts assistent van de kinderafdeling meldt uw kind dan aan voor het spoed operatieprogramma. Het exacte tijdstip van opereren is dan nog niet bekend. Dat is pas vlak voor de ingreep bekend. Omdat de arts alle operaties beoordeelt en de volgorde ervan bepaalt op basis van de ernst van de aandoening.

Opnamedag

  • Bij opname op maandag tot en met vrijdag:
    Graag om 8.00 uur samen met uw kind melden bij de balie van de kinderafdeling, gebouw V4, derde verdieping (V4.3). Het is belangrijk dat uw kind nuchter is! Anders kan de operatie niet door gaan.
  • Bij opname op zaterdag of zondag:
    Graag om 8.30 uur samen met uw kind melden bij de balie van de kinderafdeling, gebouw V4, derde verdieping (V4.3). Het is belangrijk dat uw kind nuchter is! Anders kan de operatie niet door gaan.

Nuchter zijn

Vanaf een bepaalde tijd mag uw kind niets meer eten en drinken vóór de operatie. Voor meer informatie hierover, verwijzen wij u graag naar onze folder ‘Algehele anesthesie (narcose) bij kinderen’.

Pijnbestrijding

Pijnstillers

Op de SEH heeft u van de zorgverlener informatie gekregen over pijnstilling (Paracetamol en Diclofenac) voor uw kind. Ook heeft hij of zij u geïnformeerd over de toedieningstijden.

Verdoving

Nadat uw kind op de kinderafdeling is opgenomen, krijgt uw kind een verdovende zalf (Emla-zalf). Op deze manier doet het infuus prikken minder of geen pijn. Het infuus is nodig, om uw kind op de operatiekamer in slaap te kunnen brengen.

In overleg met de anesthesioloog, mogen ouders/begeleiders erbij blijven op het moment dat hun kind in slaap wordt gebracht op de operatiekamer.

Uitstel operatie

Het kan gebeuren dat de operatie van uw kind niet door gaat, omdat bijvoorbeeld andere patiënten met voorrang behandeld moeten worden gezien hun medische situatie. Wij vragen om uw begrip hiervoor. Als de operatie inderdaad niet door gaat, dan weten wij dat aan het einde van de dag. In dat geval wordt de operatie van uw kind een dag verschoven. De arts assistent Chirurgie van de kinderafdeling informeert u hierover.

Als blijkt dat de capaciteit van het spoed operatieprogramma bereikt is, kan het zijn dat de operatie van uw kind tot een later moment uitgesteld wordt. Natuurlijk moet de lichamelijke conditie van uw kind dat wel toelaten. Wij overwegen dit alleen met het welzijn en de veiligheid van uw kind vooropgesteld.

Meer informatie

Graag verwijzen wij u naar de folder ‘Welkom op de Kinderafdeling’ voor meer informatie over de kinderafdeling of kijk op www.isala.nl/kindergeneeskunde. Op onze website vindt u alle patiëntfolders van Isala.

Contact

Heeft u nog vragen? Stel ze dan gerust aan de verpleegkundige of behandelend specialist.

Isala Zwolle

Kinderafdeling
088 624 50 00

Laatst gewijzigd 30 november 2021 / 8359