Contact
  1. 7922-Slaapmiddel Dormicum®

Bij een behandeling aan uw mond of kaak

Deze informatie is bedoeld voor patiënten die, voorafgaand aan een onderzoek of behandeling op de afdeling Mond-, kaak- aangezichtschirurgie (MKA-chirurgie), het slaapmiddel Dormicum® krijgen toegediend. Dormicum® is een kortwerkend rustgevend middel waardoor u de behandeling meer ontspannen ondergaat. Graag lichten wij kort toe wat u van dit slaapmiddel kunt verwachten. 

Het slaapmiddel Dormicum®

Het slaapmiddel dat gebruikt wordt, heet Dormicum® (stofnaam: midazolam). Het medicijn zorgt ervoor dat u zich tijdens het onderzoek of de behandeling beter kunt ontspannen waardoor het onderzoek of de behandeling beter verloopt.

Hoe gebruikt u dit middel? 

Om de behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen geven wij u graag advies over het juiste gebruik van Dormicum®:

  • Bij het maken van de afspraak voor een behandeling heeft u van uw MKA-chirurg een recept meegekregen voor het medicijn Dormicum®. Het is makkelijk wanneer u een aantal dagen voorafgaand aan de afspraak dit recept alvast afhaalt bij uw apotheek. Leest u vooraf aan de behandeling de bijgeleverde bijsluiter van de apotheek goed door.
  • Dormicum® beïnvloedt uw reactievermogen, u mag na inname van deze medicatie niet meer autorijden of fietsen. Neem daarom altijd iemand mee die u na de behandeling kan begeleiden.
  • Wij raden u aan om voorafgaand aan de afspraak een rolstoel vanuit de centrale hal mee te nemen naar onze afdeling. Het kan namelijk voorkomen dat u na de behandeling nog erg slaperig bent. Het is dan veiliger voor u en uw begeleider dat u niet zelf loopt.
  • Meld u 1 uur vóór de geplande afspraak bij de meldzuil in de centrale hal met uw identiteitsbewijs. Volg daarna de instructies op uw afsprakenticket.
  • Het is belangrijk dat u Dormicum® pas inneemt bij aankomst op onze afdeling. Een van onze doktersassistentes begeleidt u naar een speciale ruimte waar u de Dormicum® inneemt. Na ongeveer 20 tot 30 minuten begint u wat slaperig te worden. Ongeveer een uur na inname van het medicijn starten we met uw behandeling.

Contact

Heeft u nog vragen? Dan kunt u bellen met:

Mond-, kaak en aangezichtschirurgie

088 624 28 81 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)
088 624 50 00 (bij spoed na 17.00 uur en in het weekend)

Laatst gewijzigd 28 juni 2023 / 7922

Gerelateerde folders