Contact
  1. 8107-Vetvrije massameting

COPD-patiënten hebben soms een energieverbruik. Dit gaat ten koste van de spiermassa. Daarom wordt een vetvrije massa gemeten.

Algemene voorbereiding

Vooraf dient u het toilet te bezoeken. Het is belangrijk dat de blaas leeg is.

Het onderzoek

In de meeste gevallen meten wij eerst uw lengte en gewicht en vragen wij of u wel of niet longmedicatie heeft gebruikt. Een vetvrije massa wordt gemeten door middel van elektroden op uw hand en op uw voet. Hierdoor ontstaat een klein stroompje. U voelt hier niets van.

Duur van het onderzoek

Het onderzoek duurt ongeveer 15 minuten. 

Wanneer krijgt u geen vetvrije massameting?

Wanneer u een pacemaker heeft kan dit onderzoek niet worden uitgevoerd. Neemt u in dat geval contact op met de longfunctieafdeiling.

Waar moet je zijn?

Zwolle

Voor uw melding meldt u zich eerst aan bij de digitale aanmeldzuil in de Centrale hal. De aanmeldzuil geeft u direct de meest actuele informatie over uw afspraak, bijvoorbeeld in welk gebouw en op welke verdieping u verwacht wordt en van een spreekuur uitloopt.

Meppel

Op de dag van uw afspraak meldt u zich eerst aan bij de receptie van de hoofdingang. Vervolgens wordt u naar de juiste wachtruimte gestuurd. Een longfunctieanalist haalt u op uit deze wachtruimte.

Steenwijk

Vindt uw afspraak plaats in Steenwijk? De locatie is dan Gezondheidscentrum Woldmeenthe. U kunt zich daar melden bij de receptie.
Het adres van Gezondheidscentrum Woldmeenthe is:
Sluisweg 2
8332 JC Steenwijk

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met:

Longgeneeskunde

088 624 24 56 (bereikbaar op werkdagen van 8.30 - 17.00 uur)

Laatst gewijzigd 7 november 2023 / 8107