Contact
  1. 8107-Vetvrije massameting

COPD-patiënten hebben soms een energieverbruik. Dit gaat ten koste van de spiermassa. Daarom wordt een vetvrije massa gemeten.

Algemene voorbereiding

Vooraf dient u het toilet te bezoeken. Het is belangrijk dat de blaas leeg is.

Het onderzoek

In de meeste gevallen meten wij eerst uw lengte en gewicht en vragen wij of u wel of niet longmedicatie heeft gebruikt. Een vetvrije massa wordt gemeten door middel van elektroden op uw hand en op uw voet. Hierdoor ontstaat een klein stroompje. U voelt hier niets van.

Duur van het onderzoek

Het onderzoek duurt ongeveer 15 minuten. 

Wanneer krijgt u geen vetvrije massameting?

Wanneer u een pacemaker heeft kan dit onderzoek niet worden uitgevoerd. Neemt u in dat geval contact op met de longfunctieafdeiling.

Waar moet je zijn?

Zwolle

Voor uw melding meldt u zich eerst aan bij de digitale aanmeldzuil in de Centrale hal. De aanmeldzuil geeft u direct de meest actuele informatie over uw afspraak, bijvoorbeeld in welk gebouw en op welke verdieping u verwacht wordt en van een spreekuur uitloopt.

Meppel

Op de dag van uw afspraak meldt u zich eerst aan bij de receptie van de hoofdingang. Vervolgens wordt u naar de juiste wachtruimte gestuurd. Een lange functieanalist haalt u op uit deze wachtruimte.

Steenwijk

Vindt uw afspraak plaats in Steenwijk? De locatie is dan Gezondheidscentrum Woldmeenthe. U kunt zich daar melden bij de receptie.
Het adres van Gezondheidscentrum Woldmeenthe is:
Sluisweg 2
8332 JC Steenwijk

Contact

Zwolle

Longgeneeskunde
088 624 24 56 (bereikbaar op werkdagen van 8.30 - 17.00 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Meppel en Steenwijk

Longgeneeskunde

Heeft u nog vragen aan de longfunctieanalisten. Zij zijn op werkdagen van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 088 624 96 38.

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak. Neem dan contact op met het secretariaat van de longartsen via 088 624 96 38 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur).

Laatst gewijzigd 15 maart 2022 / 8107