Contact
  1. 8137-Echo van het hart via de huisarts
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Een echo van het hart via de borst geeft informatie over de verschillende delen (bijvoorbeeld hartkleppen en hartkamers) en de functie van het hart. In deze folder leest u hoe dit onderzoek in zijn werk gaat.

Voorbereiding

Er is geen specifieke voorbereiding nodig. Voorafgaand aan het onderzoek worden uw lengte en gewicht gevraagd.

Onderzoek

U ligt met ontbloot bovenlichaam op een onderzoekstafel op uw linkerzij. Er worden drie elektrodes (een soort stickers met metalen dopjes erop) op uw huid geplaatst die het hartritme registreren. De laborant(e) plaatst een klein instrument (transducer) dat geluidsgolven uitzendt en ontvangt, met wat gel op de borst. Deze transducer wordt steeds iets verplaatst. Zo ontstaan telkens andere opnames van het hart. Er worden verschillende metingen gedaan. Enkele van deze metingen laten een geluid horen. Het onderzoek wordt geregistreerd en later door een cardioloog beoordeeld.

Het onderzoek duurt ongeveer 30 minuten.
U krijgt de uitslag met ongeveer 5 werkdagen via uw huisarts.

Contact

 

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de afdeling Cardiologie: 088 624 70 33 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 30 november 2021 / 8137