Contact
  1. 8146-Clemastine (Tavegyl®)

Medicijn bij reuma

U wordt voor uw reumatologische aandoening behandeld met een reumamedicijn via het infuus. Bij sommige reumamedicijnen kunnen overgevoeligheidsreacties optreden. Om bij de behandeling de kans op deze reactie te beperken krijgt u vooraf clemastine toegediend.

Clemastine is een anti-allergie medicijn. Het gebruik van clemastine kan leiden tot slaperigheid en/of duizeligheid en heeft daarnaast een ernstige of potentieel gevaarlijke invloed op de rijvaardigheid. Het is daarom wettelijk verboden om de eerste 24 uur na toediening auto te rijden. Kijk voor meer informatie op www.rijveiligmetmedicijnen.nl.

Zwangerschap en borstvoeding

Tot op heden zijn geen negatieve effecten van Clemastine waargenomen tijdens het eerste trimester van de zwangerschap. Bij het tweede en derde trimester wordt Clemastine liever niet gebruikt. Stel uw behandelend arts altijd op de hoogte van uw (eventuele) zwangerschap of zwangerschapswens.

Er is onvoldoende ervaring met het gebruik van Clemastine bij borstvoeding. Daarom raden wij af om Clemastine bij borstvoeding te gebruiken. Stel uw behandelend arts altijd op de hoogte dat u borstvoeding geeft.

Heeft u verder nog vragen? Neem dan contact op met uw behandelend arts of het Medicatie Adviespunt voor Zwangeren van Isala (MAZ) via telefoonnummer 088 624 35 55.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de locatie waar u onder behandeling bent:

Zwolle, Kampen of Heerde

Reumatologie
088 624 27 99 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Meppel

Reumatologie
088 624 96 41 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 15 maart 2022 / 8146
Specialisme en centra