Contact
  1. 8347-Vervoer van uw naaste naar het ziekenhuis voor een obductie

Informatie voor nabestaanden

Eerst willen wij u ons medeleven betuigen met het overlijden van uw naaste. U heeft toestemming gegeven voor obductie. Van de huisarts van de overledene hebben wij een obductieaanvraag gekregen. In deze folder leest u hoe het overbrengen van het lichaam naar het Isala ziekenhuis gaat en wat er gebeurt na de obductie.

Vervoer lichaam naar Isala

Voor de obductie wordt het lichaam door een rouwvervoerder overgebracht naar het Isala ziekenhuis (locatie Zwolle) of naar St. Jansdal in Harderwijk. Het ziekenhuis werkt samen met een vaste rouwvervoerder in de regio, uitvaartondernemer Hakkenberg die zorgdraagt voor het ophalen en terugbrengen van het lichaam.

U wordt namens ons door de rouwvervoerder gebeld om u te laten weten wanneer het lichaam wordt opgehaald. Om het vervoer van het lichaam netjes te kunnen verzorgen, kan het zijn dat de rouwvervoerder u een aantal vragen stelt over waar zij uw naaste kunnen ophalen en of er nog bijzonderheden zijn waar ze rekening mee kunnen houden.

Op de afgesproken tijd wordt de overledene opgehaald met een rouwauto en brancard. Het lichaam gaat dan naar het ziekenhuis, naar de afdeling Pathologie waar de obductie gedaan wordt.

Het overbrengen van het lichaam door de vaste rouwvervoerder is kosteloos.

Na de obductie

Wanneer de obductie klaar is, melden wij dit bij de rouwvervoerder. Zij nemen weer contact met u op om door te geven dat uw naaste teruggebracht wordt. Zij stemmen met u het tijdstip af en de locatie waar de overledene naartoe gebracht mag worden.
Als uw naaste is teruggebracht, wordt de zorg voor de overledene overgedragen aan uw eigen uitvaartverzorger.

De uitslag van de obductie is bekend na 6 weken bij de huisarts.

Vragen

Voor vragen over het ophalen en terugbrengen van de overledene kunt u contact opnemen met rouwvervoerder Hakkenberg, bereikbaar op telefoonnummer 06 - 25 33 74 71.

Heeft u vragen over de obductie zelf, neemt u dan contact op met de huisarts.

Meer informatie over wat een obductie is, leest u in de folder Obductieonderzoek.

Laatst gewijzigd 30 november 2021 / 8347 / L