Contact

Pathologie en Mortuarium

  1. Pathologie en Mortuarium

Pathologie

Pathologie is een afdeling waar we onderzoek doen naar ziekten. U krijgt meestal niet direct te maken met de afdeling. De afdeling Pathologie onderzoekt lichaamsmateriaal, dat bij u wordt afgenomen voor onderzoek, om na te gaan of u een bepaalde ziekte heeft. Zo kan uw behandelend arts de juiste behandeling kiezen of beoordelen of uw behandeling werkt. Lees meer over de afdeling Pathologie.

Mortuarium

Patiënten die binnen Isala overlijden worden van de verpleegafdeling overgebracht naar het Mortuarium. Daar vindt de zorg voor de overledene plaats, in overleg met naasten en de uitvaartverzorger. Ook kan er door de patholoog onderzocht worden waaraan iemand is overleden. Lees meer over het mortuarium

contact

Neem contact op met de afdeling Pathologie of het Mortuarium

Voor een afspraak bij de afdeling Pathologie is een verwijzing van uw huisarts of een medisch specialist nodig.

Contact en locaties

Cytologische punctie

Bij een cytologische punctie wordt een kleine hoeveelheid cellen en weefselstukjes uit het lichaam gehaald, bijvoorbeeld bij een verdacht knobbeltje. Het is een kortdurende ingreep die het mogelijk maakt de aard van een zwelling te onderzoeken.

Lees verder

Oorzaak overlijden onderzoeken

Wanneer iemand is overleden kan de oorzaak hiervan onderzocht worden. Dit onderzoek heet een obductie. De patholoog, een gespecialiseerde arts, onderzoekt het lichaam van een overleden persoon. Een obductie wordt zo uitgevoerd dat de wond achteraf vrijwel niet zichtbaar is.

Lees verder

Aandoeningen en behandelingen

Ervaringen